Australian Open

Medvedev, huiduit de austalieni cand a amintit de Djokovic

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen

Daniil Medvedev s-a calificat in semiifinalele de la Australian Open dupa un meci maraton, foarte frumos, contra unui posibil mare talent, Felix Auger Aliassime (21 de ani, Canada).

Medvedev a castigat cu 6-7(4-7) 3-6 7-2(7-2) 7-5 6-4, condus cu doua seturi a reusit sa revina si sa lupte exemplar intr-un meci care parea pierdut.

La finalul partidei, a fost intrebat la interviul de pe teren cum a reusit aceasta revenire.

„M-am gandit cum ar fi facut in locul meu Novak Djokovic”, a spus rusul. In acel moment, spectatorii au inceput sa il huiduie.

Dupa, a dres-o. „El este unul dintre marii campioni, la fel ca Federer sau Nadal”, la care publicul a inceput sa il aplaude, auzind numele unor sportivi vaccinati, de-ai lor.

Canadianul a inceput mai bine meciul si a castigat setul inaugural cu 7-4 in tiebreak dupa mai bine de o ora de la primul serviciu.

De opt ori finalist in circuit si inca fara vreun titlu la activ, Auger-Aliassime a transat si setul al doilea, cu 6-3.

Meciul s-a decis practic in setul al treilea, adjudecat de Medvedev cu 7-2 in tie-break.

Din acel punct inainte partida a curs dupa un scenariu clasic de revenire de la 0-2, rusul detinator al titlului de la US Open transand urmatoarele doua seturi, cu 7-5 si 6-4.

Scor final asadar 6-7 (4), 3-6, 7-6 (2), 7-5, 6-4 si calificare in semifinale pentru Daniil Medvedev.

Acesta il va intalni pentru un loc in finala pe grecul Stefanos Tsitspas, numarul patru mondial.

De cealalta parte a tabloului se vor infrunta Rafael Nadal si Matteo Berrettini.Medvedev, huiduit de austalieni cand a amintit de Djokovic