Australian Open

Marius Copil a servit cu 242 km/h in meciul pierdut cu "taticul" Stanislas Wawrinka. Este un nou record al turneului

Marius Copil, singurul reprezentant al Romaniei pe tabloul masculin de simplu de la Australian Open, a parasit competitia, joi, in turul secund, fiind invins in trei setui de insusi detinatorul titlului, mult mai maturul (si cel care ar putea sa ii fie tatic in tenis) elvetianul Stanislas Wawrinka.

Wawrinka s-a impus cu 7-6, 7-6, 6-3 intr-un meci la finalul caruia s-a declarat extrem de bucuros ca a reusit sa treaca de Copil in minimum de seturi.

Clasat pe locul 194 mondial si ajuns in premiera in turul 2 la o competitie de Mare Slem, Copil a servit nu mai putin de 17 asi impotriva lui Wawrinka.

Unul dintre serviciile jucatorului nostru a fost inregistrat de radar cu 242 km/h. S-a intamplat in game-ul al 12-lea din primul set, cand Copil a plasat o "bomba" la T prin care a smuls ropote de aplauze din partea spectatorilor.

“A fost un meci greu si sunt bucuros ca am trecut mai departe in trei seturi. Conditiiile meteo au fost dificile, fiind foarte cald, iar din aceasta cauza mingea a fost extrem de iute. Copil a jucat minunat. A servit puternic si a pus multa presiune pe mine. Chiar daca eu n-am jucat cel mai bun tenis al meu, sunt multumit de felul in care am luptat astazi”, a spus Wawrinka dupa meci.

Copil a avut sansa lui in acest meci dupa ce a condus cu un mini-break avans in tiebreak-ul primului set inainte de a ceda cu 7-4. Apoi a recuperat un break pierdut devreme in debutul setului al doilea (1-2) si a egalat dupa opt jocuri cu un game la zero pe serviciul advers la capatul a opt puncte consecutive.

Setul al treilea a fost decis de doua game-uri decisive. Mai intai Wawrinka a salvat doua mingi de break la 2-2, dupa un game urias intins pe durata a peste opt minute si in care s-a ajuns de cinci ori la egalitate.

Elvetianul s-a descatusat apoi si a facut break-ul decisiv prin care s-a distantat la 5-3, dupa ce Copil a comis doua duble greseli la rand.



Marius Copil a servit cu 242 km/h in meciul pierdut cu "taticul" Stanislas Wawrinka. Este un nou record al turneului