Australian Open

Sorana Cirstea si-a egalat cea mai buna performanta la Australian Open

Sorana Cirstea, ultima jucatoare din Romania ramasa in competitia de simplu de la Australian Open, a invins-o miercuri dimineaTa pe cehoaica Kristyna Pliskova in set decisiv si s-a calificat astfel in turul al treilea la Melbourne. Intr-un alt meci din turul secund, Irina Begu a fost eliminata de Agnieszka Radwanska.

Cap de serie numarul 27, Cirstea a avut parte de un inceput de meci slab si a cedat primul set aproape fara lupta dupa doar 21 de minute, cu 6-1, in fata unei adversare din afara sutei mondiale.

Meciul s-a echilibrat in setul al doilea si un break a inclinat balanta in favoarea Soranei, care a egalat scorul pe tabela dupa 6-3 obtinut la mare lupta in 40 de minute.

Cirstea a inceput tare decisivul si s-a impus in final cu 6-2 dupa ce si-a dominat categoric adversara.

Pentru Cirstea calificarea in turul 3 reprezinta egalarea celei mai bune performante la Australian Open, unde in 2012 de asemenea ajungea in aceasta faza a competitiei.

Urmatoarea adversara a Soranei va fi chinezoaica Na Li, a sasea favorita a turneului, care a invins-o in turul al doilea pe Olga Govortsova din Belarus, cu 6-2, 7-5.

De retinut ca Na Li si Sorana Cirstea s-au intalnit de patru ori in circuit, iar trei dintre meciuri au fost in turnee de Mare Azlem. Singura victorie a reprezentantei Romaniei a fost obtinuta in 2012 pe iarba de la Wimbledon.



Sorana Cirstea si-a egalat cea mai buna performanta la Australian Open