Australian Open

Asa am trait Halep contra Aiava in primul tur la Australian Open

Sursă foto: shenzhen open twitter

Simona Halep, principala favorita la castigarea Australian Open, a debutat in competitie marti in al treilea meci programat pe arena centrala Rod Laver. Click pentru imagini video live

FINAL Halep - Aiava 7-6, 6-1

SET 2, 6-1 Halep inchide meciul pe serviciu dupa un set secund de 38 de minute. Jucatoarea noastra strange pumnul si priveste increzatoare spre coltul echipei sale, acolo unde se afla Darren Cahill si Andrei Pavel.

SET 2, 5-1 Doua duble greseli la rand comise de Aiava ii aduc un nou break Simonei. Aceasta ratase anterior patru mingi de a castiga contra serviciului in acest game.

SET 2, 4-1 Halep isi castiga din nou serviciul primind incurajari puternice din tribuna: "Hai, Simona! Bravo".

SET 2, 3-1 Aiava reactioneaza cu un game de serviciu adjudecat la zero.

SET 2, 3-0 Game de serviciu castigat de Halep, iar jucatoarea noastra strange pumnul.

SET 2, 2-0 Halep nu are probleme cu mobilitatea si chiar reuseste break-ul.

VIDEO Accidentarea urata suferita de Halep

UPDATE 8:15 Meciul este reluat dupa un timeout medical in care Halep a primit ingrijiri medicale la glezna accidentata.

UPDATE 8:08 Halep aluneca la o minge si are serioase probleme cu glezna stanga! Oribila accidentare suferita de Halep care primeste ingrijiri chiar la nivelul terenului. In cele din urma Halep se ridica si revine la banca sub privirile speriate ale australiencei Aiava.

SET 2, 1-0 Halep salveaza doua mingi de break in acest game extrem de important din debutul setului secund.

Tie-Break: 0-1, 0-2, 1-2 (primul as al meciului pentru Halep), 1-3, 2-3, 3-3 (eroare incredibila comisa de Aiava), 4-3, 5-3, 5-4, 6-4, 6-5 (minge de set ratata de Halep), 7-5. Halep castiga setul dupa 73 de minute. Aiava n-a mai rezistat presiunii si a gresit decisiv.

SET 1, 6-6 Condusa cu 30-15, Halep serveste de trei ori la rand impecabil cu prima minge si trimite setul in tiebreak.

SET 1, 5-6 Sansa mare pentru Aiava! Aceasta castiga game-ul dupa o minge care a intalnit fileul si a cazut in terenul lui Halep. Se joaca de peste o ora acest set!

SET 1, 5-5 Game la zero reusit de Halep pe propriul serviciu si meciul incepe sa arate bine pentru favorita noastra.

SET 1, 4-5 Halep incepe sa joace la adevarata capacitate si obtine break-ul. Aiava pare in continuare afectata de problema medicala acuzata mai devreme resimtindu-se vizibil dupa schimburile mai lungi.

SET 1, 3-5 Doua mingi de break si set pentru Aiava! Trei erori nefortate la rand si un rever decisiv gasit de Halep salveaza acest game. Pentru prima data fanii lui Halep isi fac simtita prezenta: "Simona, Simona".

UPDATE, 7:34 Aiava revine de la vestiare si meciul este reluat cu Halep la serviciu. Jucatoarea noastra foloseste mingi noi.

UPDATE, 7:33 Intre timp se stie urmatoarea adversara pentru Halep, daca va trece de aceasta Aiava. Eugenie Bouchard tocmai a invins-o pe Oceane Dodin, cu 6-3, 7-6(5).

UPDATE, 7:30 Halep revine pe teren pentru a pregati reluarea meciului. Aiava solicita timeout medical si paraseste arena. Halep nu pare impacata cu decizia si revine la banca ei dupa un scurt dialog cu arbitra norvegiana din scaun.

UPDATE, 7:27 In pauza dintre game-uri Aiava solicita interventia medicului. Halep profita de intrerupere si isi strange gleznele cu un leucoplast. La Aiava problemele sunt serioase, acesteia fiindu-i verificata tensiunea arteriala.

SET 1, 2-5 Un al doilea challenge irosit complet gratuit de Simona. S-a vazut din avion ca mingea fusese out, dar Halep a cerut proba video mai mult din frustrare la 0-40 pe serviciul advers. Halep castiga apoi un raliu de 18 schimburi cu forehand in lung de linie, un punct care poate conta enorm la moral. S-a ajuns in prelungiri unde Halep iroseste doua mingi de break. Un game maraton de aproape 10 minute! Pana la urma Aiava scapa cu fata curata din acest game si se distanteaza.

SET 1, 2-4 Un game in care Halep a avut 40-0 pe propriul serviciu, avantaj pe care insa l-a irosit rapid. Mai multi, Aiava a ajuns la minge de break dupa un forehand trimis de Halep in fileu. Inca o minge care s-a oprit in plasa si, in loc de 3-3, Aiava a facut un nou break.

SET 1, 2-3 Halep renunta la sapca si are doua mingi de rebreak dupa tot atatea erori nefortate comise de Aiava. Jucatoarea noastra profita de o noua eroare neprovocata a adversarei si anuleaza break-ul obtinut anterior de australianca.

SET 1, 1-3 Trei mingi de break pentru Aiava dupa ce un forehand al Simonei prinde banda fileului si iese afara. Aiava trimite un forehand castigator in diagonala terenului si tanara din Australia obtine al doilea break.

SET 1, 1-2 Aiava preia conducerea dupa cel mai lung game de pana acum. Halep si-a irosit un challenge la o minge lunga trimisa de australianca si care a prins din plin linia din spatele terenului. Simona inca nu si-a gasit ritmul optim de joc.

SET 1, 1-1 Incomodata de retururile lungi trimise de Aiava, Halep isi pierde serviciul si scorul redevine egal. La minge de break Halep a trimis in fileu din alergare.

SET 1, 1-0 Doua duble greseli comise de Aiava in game-ul inaugural. Halep incepe ideal cu Break. Se joaca sub cerul liber la 26 de grade Celsius. Simona foloseste o sepcuta neagra inscriptionata cu logo-ul competitiei, AO.

6:48 A inceput meciul cu Aiava la serviciu. Aceasta comite deja o dubla gresela.

UPDATE, 6:45 Cirstea continua la Australian Open dupa un meci de mare lupta

UPDATE, 6:40 Cele doua jucatoare patrund pe teren. Halep va evolua intr-un echipament complet rosu fara niciun semn distinctiv.

UPDATE, 6:29 Final de meci intre Zverev si Fabbiano. Victorie in trei seturi pentru tanarul jucator german. Urmeaza meciul care ne intereseaza cel mai mult, Halep contra Aiava.

UPDATE, 6:27 Zverev evita pierderea setului trei in meciul cu Fabbiano, ultimul care se disputa pe Rod Laver Arena inaintea partidei Halep - Aiava. Intre timp Cirstea a ajuns la 5-2 cu Dyias si are prima sansa la victorie.

UPDATE, 6:09 Cirstea are 3-1 si break in fata lui Diyas, in decisiv.

UPDATE, 6:07 Sharapova se califica fara sa forteze

UPDATE, 5:56 Intre timp Cirstea a egalat la seturi in meciul cu Diyas, dupa 6-4 in al doilea, si trimite partida in decisiv. Jucatoarea din Kazahstan se impusese in primul set, cu 7-5.

UPDATE, 5:48 Partida dintre Zverev si Fabbiano a ajuns in setul al treilea. Conduce Zverev, cu 2-0 la seturi. Al doilea act, decis la tie-break, a avut o durata de 62 de minute.

Meciul cu Destanee Aiava, 17 ani din Australia si ocupanta locului 193 mondial, va fi live text in aceasta pagina.

Ziua incepe la ora Romaniei 2:00 si pana la partida lui Halep mai sunt programate alte doua meciuri, unul din turneul feminin si un altul din turneul masculin.

Cel mai probabil, estimativ, meciul Halep - Aiava nu va incepe mai devreme de ora 5:00 a diminetii.



Asa am trait Halep contra Aiava in primul tur la Australian Open