Australian Open

Elena-Gabriela Ruse rateaza calificarea in turul 3 la Australian Open. A avut 5-3 si serviciul in setul al doilea!

Sursă foto: captura TV Eurosport

Aflata pentru prima data in cariera pe tabloul principal de la Australian Open, Elena-Gabriela Ruse a pierdut in doua seturi la Veronika Kudermetova (a 28-a favorita), intr-o partida din turul al doilea. Ruse a condus cu 5-3 in setul al doilea si a avut serviciul pentru a trimite meciul in decisiv. A pierdut urmatoarele patru game-uri, dintre care doua pe propriul serviciu si astfel paraseste competitia de simplu.

Ruse - Kudermetova 2-6, 5-7


SET 2: 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 4-2 (break), 5-3, 5-4 (break), 5-5, 5-6 (break), 5-7.

Game solid pentru Ruse in debutul actului secund. Doua retururi trimise afara de Ruse la 30-30 au inclinat balanta in game-ul secund (1-1). S-a mers cap la cap cu serviciul pana in game-ul sase cand Ruse a facut break (4-2) la primele sanse din set. A urmat un game fabulos reusit de Ruse, cu revenire de la 15-40 pentru 5-2 pe tabela. Ruse a servit pentru set la 5-3, dar Kudermetova a facut break la zero. Ruse si-a pierdut din nou serviciul intr-un game in care a condus 30-15, Kudermetova preluand conducerea dupa trei game-uri adjudecate la rand. Rusoaica a inchis meciul pe serviciu dupa un retur trimis afara de Ruse. Un set al doilea de 49 de minute.

SET 1: 1-0, 1-1, 1-2 (Break), 1-3, 2-3, 2-4, 2-5 (break), 2-6.

Meciul a inceput cu Ruse la serviciu, jucatoare care si-a pierdut repede serviciul (1-2). In game-ul imediat urmator Ruse a avut o sansa de rebreak, ratata. Ruse s-a apropiat la un game diferenta (2-3) si a ratat doua sanse de break revenind de la 0-40 in game-ul sase. Kudermetova a profitat de alte doua sanse de break si s-a distantat la 5-2 pe tabela. Ruse a returnat afara la prima minge de set a adversarei si Kudermetova a inchis primul act dupa 35 de minute. Un prim set dominat autoritar de rusoaica, dar care a avut si sansa in cele doua game-uri la rand cand a salvat mingi de break.

Avancronica meciului

Este prima intalnire a celor doua jucatoare in circuitul mondial profesionist.

In acest an Ruse are 4-2 palmares, in timp ce Kudermetova a bifat cinci victorii in sase meciuri, ajugand pana in finala la Melbourne Summer Set 1, unde a fost invinsa de Simona Halep.

Kudermetova (32 WTA) a invins-o in primul tur pe Claire Liu, cu 6-4, 6-4.

Ruse a trecut in primul tur de Jasmine Paolini, cu 6-1, 6-3.



Elena-Gabriela Ruse rateaza calificarea in turul 3 la Australian Open. A avut 5-3 si serviciul in setul al doilea!