Australian Open

Lidera mondiala a dat de pamant cu revelatia Cristina Bucsa. Duel tare in optimi cu Rybakina

Sursă foto: https://twitter.com/MadrasTribune

Ajunsa pe tabloul principal de la Australian Open in urma calificarilor, Cristina Bucsa a fost eliminata in turul al treilea de lidera mondiala Iga Swiatek.

Jucatoarea din Polonia nu i-a lasat decat un singur game Cristinei Bucsa, jucatoare care evolueaza pentru Spania, partida incheindu-se cu 6-0, 6-1.

Iga Swiatek a transat rapid primul set, dupa doar 23 de minute. Clasata pe locul 100 in ierarhia mondiala, Bucsa a evitat in extremis ceea ce in tenis se numeste "double bagel", reusind game-ul de onoare ultima oara cand a servit in meci.

"Obiectivul meu a fost sa-mi mentin concentrarea pana la final, deoarece e dificil cand simti ca ai totul sub control. Mintea iti poate zbura in alta parte", a declarat Swiatek dupa meci.

Poloneza a scapat de o reintalnire in optimi cu americanca Danielle Collins, jucatoare in fata careia pierdea in semifinalele din 2022.

Collins, favorita numarul 13, a fost eliminata in turul trei de Elena Rybakina, scor 6-2, 5-7, 6-2.

Asadar, in optimile de la Australian Open se vor intalni Swiatek si Rybakina, doua castigatoare de Grand Slam.

Poloneza a spus ca nu se gandeste la meciul din optimi, lasand pregatirea partidei din punct de vedere tactic in seama antrenorului.

Pentru Rybakina lucrurile sunt la fel de simple: "Nu conteaza impotriva cui joc. Obiectivul meu este sa inving jucatoare de top".

"Cred ca va fi un meci dificil, dar sper sa decurga asa cum imi doresc", a adaugat a 25-a favorita de la Australian Open.

Gauff continua cursa la Melbourne

Coco Gauff a castigat duelul suta la suta american din turul 3 cu Bernarda Pera, scor 6-3, 6-2, ramanand in cursa pentru a deveni cea mai tanara campioana de la Australian Open din 1997 incoace.

In optimi, Gauff o va intalni pe Jelena Ostapenko din Letonia, campioana de la Roland Garros din 2017, cand a invins-o, ne amintim cu tristete, pe Simona Halep.

Cap de serie numarul 7, Gauff ar deveni cea mai tanara campioana de la Australian Open de la Martina Higgins in urma cu 26 de ani. Elvetianca avea doar 16 ani in 1997.

Gauff a invins-o in trei seturi pe Ostapenko la singura intalnire de pana acum, in 2019 la Linz, in sala.



Lidera mondiala a dat de pamant cu revelatia Cristina Bucsa. Duel tare in optimi cu Rybakina