Australian Open

Familia lui Djokovic jubileaza la Belgrad: “Este cea mai mare victorie a carierei lui” | Djokovic s-a antrenat prima oara de la sosirea in Australia

Sursă foto: https://twitter.com/DjokerNole

Familia lui Novak Djokovic a sustinut, luni, o conferinta de presa la Belgrad, la putine ore dupa ce jucatorul sarb a avut castig de cauza in instanta la apelul facut ca urmare a anularii vizei de intrare in Australia.

“Au fost zile grele pentru noi, dar bine ca mai exista Dumnezeu si justitie in aceasta lume. Am fost foarte ingrijorata ca mama pentru el, nu stiam ce face, daca are ce manca, cum se simte.

“Este cea mai mare victorie a lui, mai importanta decat toate trofeele castigate in cariera”, a declarat mama lui Djokovic.

“El este foarte puternic mental. Intotdeauna a vrut sa ajute, niciodata sa faca rau. Au cautat sa-l determine sa semneze un document de revocare a vizei prin care l-ar fi trimis inapoi in Serbia. A refuzat sa faca asta.

“N-a avut dreptul sa comunice cu prietenii, familia si avocatii. N-a putut sa-si pregateasca apararea si mai multe ore a fost singur fara telefon mobil.

“Cred ca este o victorie uriasa pentru Novak, pentru familia noastra si pentru lumea libera. Suntem oameni liberi si trebuie sa spunem ce gandim fara a suferi consecinte pentru exprimarea opiniilor. Respectam regulile, respectam fiecare tara in care ajungem. Novak a mers acolo pentru a-si face treaba. Tenisul este viata lui, dragostea lui. El nu vrea decat sa joace tenis si nu-i poate fi luat acest drept. Justitia si domnia legii au invins. Judecatorul a aratat ca nicio secunda nu a existat vreo vinovatie din partea lui Novak. Judecatorul a fost fantastic. Nu a facut decat sa respecte realitatea, faptele”, a declarat si Srdjan Djokovic, tatal jucatorul.

Au mai vorbit de asemenea fratele jucatorului si unchiul acestuia.

Novak Djokovic s-a antrenat pentru prima data dupa cinci zile de la sosirea in Australia.

Inca nu este clar suta la suta ca Djokovic va juca la Australian Open.

Guvernul de la Canbera prin ministrul pentru imigrare are puterea de a-i anula viza lui Djokovic si de a-l forta pe acesta sa paraseasca tara.

Editia 2022 a Australian Open debuteaza in 17 ianuarie la Melbourne.



Familia lui Djokovic jubileaza la Belgrad: “Este cea mai mare victorie a carierei lui” | Djokovic s-a antrenat prima oara de la sosirea in Australia