Australian Open

Explicatia premierului australian in cazul Djokovic: "A fost in interesul public sa procedeze astfel". Cu alte cuvinte, Djokovic sacrificat pentru binele majoritatii!

Sursă foto: https://twitter.com/sportaruce/

Novak Djokovic a fost sacrificat pentru binele majoritatii, desi "sacrificat" poate nu e cel mai potrivit cuvant in acest caz. Nevaccinat, dar cu imunitate pe viata data de imbolnavirea cu covid, Djokovic este un pericol pentru o tara 80% vaccinata si care a avut pe 13 ianuarie 175.000 de cazuri de covid!

"Inteleg ca dupa o analiza atenta, ministrul Imigratiei a decis anularea vizei domnului Djokovic pe motive de sanatate si ordine, in baza faptului ca a fost in interesul public sa procedeze astfel.

"Pandemia a fost incredibil de dificila pentru fiecare australian, insa am ramas uniti si am salvat vieti si mijloace de trai. Australienii au facut multe sacrificii in pandemie si ei se asteapta in mod corect ca rezultatul acestor sacrificii sa fie protejat. Asta a facut ministrul actionand astfel astazi", a declarat Scott Morrisson, anunta publicatia The Guardian.

Viza lui Novak Djokovic a fost pentru a doua oara anulata.

De aceasta data jucatorul nu mai este nevoit sa se mute intr-un hotel de carantina ca prima data.

Este de asteptat ca avocatii liderului mondial ATP sa faca un apel in instanta.

Australian Open incepe insa in 17 ianuarie, iar Djokovic ar urma sa intalneasca un conational de-ai sai in primul tur.

Djokovic a ajuns la Antipozi in tentativa de a deveni erou si a castiga turneul pentru a 10-a oara.

A devenit erou insa fara a servi vreo minge peste fileu. Putem spune, mergand pe firul explicatiei premierului Morrisson, ca i-a salvat pe australieni de covid prin propriul sacrificiu de a nu juca (sic!).

Ar merita macar jumatate din cele 4.4 milioane de dolari care se cuvin castigatorului. Asa poate s-ar mai domoli apele si in Balcani.



Explicatia premierului australian in cazul Djokovic: "A fost in interesul public sa procedeze astfel". Cu alte cuvinte, Djokovic sacrificat pentru binele majoritatii!