Australian Open

Elena Rybakina, prima finalista la Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/josemorgado

Pentru a doua oara in cariera Elena Rybakina va evolua cu un trofeu de Mare Slem pe masa.

Jucatoarea din Kazahstan s-a calificat in finala de la Australian Open dupa ce a invins-o in doua seturi pe Victoria Azarenka din Belarus, cu 7-6 (3), 6-3, dupa un meci de o ora si 41 de minute.

Pentru Rybakina va fi prima finala din cariera la Australian Open si a doua de Mare Slem, dupa ce in 2022 a castigat titlul de la Wimbledon.

Azarenka a rupt prima echilibrul (3-2 cu break) in primul set, dar dubla campioana de la Melbourne n-a reusit sa-si pastreze avantajul si s-a ajuns in tiebreak.

Nu inainte ca Rybakina sa conduca 5-3 si sa rateze o minge de set. Azarenka a reusit sa anuleze avantajul adversarei, insa in tie-break n-a avut nicio sansa reala.

De trei ori si-a pierdut Azarenka serviciul in setul secund, in timp ce Rybakina a cedat o singura data pe propriul serviciu.

Jucatoarea din Kazahstan a adunat 30 de lovituri castigatoare si 21 de erori nefortate, in timp ce Azarenka a contabilizat 26 de mingi direct castigatoare si un total de 27 de puncte pierdute fara sa fie fortata de adversara.

Nu mai putin de noua asi a reusit Rybakina.

Aceasta va juca in finala de sambata cu invingatoarea meciului dintre Aryna Sabalenka si Magda Linette.



Elena Rybakina, prima finalista la Australian Open