Australian Open

Djokovic il invinge pe Dimitrov aproape intr-un picior si ajunge a 15-a oara in optimi la Australian Open | Sarbul a glumit la final despre varsta lui: "35 e noul 25"

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen/

Fostul lider mondial Novak Djokovic continua cursa spre al 10-lea titlu din cariera la Australian Open, dupa ce l-a invins in turul 3 pe bulgarul Grigor Dimitrov.

Novak Djokovic a transat disputa in trei seturi, cu 7-6 (7), 6-3, 6-4, dupa un meci intins pe durata a peste trei ore (3h07').

Numai primul set a avut 77 de minute, fiind castigat in cele din urma de Djokovic, cu 9-7, in tie-break. Dimitrov a ratat nu mai putin de trei sanse de set, doua la 6-5 si inca una in tie-break. Aceasta dupa ce si Djokovic ratase trei mingi de set la 5-3 pe serviciul advers.

Un break a facut diferenta in setul secund, permitandu-i lui Djokovic sa se distanteze decisiv la 4-2.

► 50 de erori nefortate a comis Dimitrov spre deosebire de cele 22 ale lui Djokovic.

Setul al treilea a adus nu mai putin de trei break-uri la rand pentru jucatorul sarb. La 4-1 acesta parea scapat in invingator, dar Dimitrov a recuperat un break si a prelungit suspansul.

Un suspans intretinut si de problema la coapsa care l-a chinuit vizibil pe Djokovic tot meciul. Acesta a solicitat timeout medical dupa primul set, dar si in setul al treilea dupa al treilea break obtinut.

Djokovic va juca in optimi cu australianul Alex De Minaur, al 22-lea favorit al turneului.

Reactia lui Djokovic la interviul cu Jelena Dokic

“Fiecare punct, fiecare game a contat. Punctul de cotitura a fost atunci cand am obtinut primul break. A fost important sa-mi dau seama cum stau fizic. Grigor este un jucator pe care il admir si il respect, este prietenul meu in circuit. A fost o batalie incredibila pentru trei seturi in peste trei ore.

Intrebat de Jelena Dokic despre cum se descurca impotriva jucatorilor tineri, Djokovic a raspuns cu o gluma.

“Ce inseamna jucatori tineri? Vreau sa-ti spun ca 35 este noul 25”, a spus Djokovic glumind despre varsta pe care o are spre amuzamentul celor prezenti in Rod Laver Arena.



Djokovic il invinge pe Dimitrov aproape intr-un picior si ajunge a 15-a oara in optimi la Australian Open | Sarbul a glumit la final despre varsta lui: "35 e noul 25"