Australian Open

Cinci jucatoare din Romania pe tabloul principal de la Australian Open

Cu mai bine de o luna inaintea startului editiei cu numarul 105 a Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului, organizatorii de la Melbourne au anuntat lista jucatorilor si jucatoarelor acceptate direct pe tabloul principal.

Primii 99 de jucatori ai lumii si primele 99 de jucatoare in ierarhia feminina vor evolua direct pe tabloul de 128 de pozitii, printre acestea si cinci reprezentante din Romania.

Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cirstea si, in premiera, Patricia Tig, vor evolua in competitia majora de la Antipozi incepand cu 16 ianuarie.

Tig, locul 107 mondial, a prins in extremis un loc pe tabloul principal fara a mai fi nevoita sa dispute calificari, dupa ce organizatorii au anuntat ca doar 12 locuri vor fi dedicate calificarilor, urmand a fi acordate nu mai putin de opt wild card-uri pe tabloul femimin.

Halep si complexul sferturilor

Pentru Simona Halep turneul de la Melbourne a fost primul de Mare Slem in care a ajuns pana in faza sferturilor de finala. S-a intamplat in 2014 si 2015, pentru ca in acest an sa fie eliminata surprinzator in primul tur de chinezoaica Shuai Zhang. Australian Open este singurul turneu de Mare Slem in care Halep nu a patruns pana acum in semifinale, dupa ce in 2014 a disputat finala de la Roland Garros, semifinala la Wimbledon, iar in 2015 a ajuns in penultimul act la US Open.



Cinci jucatoare din Romania pe tabloul principal de la Australian Open