Australian Open

Cazul Djokovic i-a impartit pe sarbi in doua. Unii cred ca si-ar putea incheia cariera din cauza nevaccinarii

Sursă foto: https://twitter.com/ViaCordobaOK/

Ceea ce se intampla in Australia nu ramane fara ecou la Djokovic acasa, unde pentru toti sarbii jucatorul de tenis este, fara doar si poate, un erou national. Oamenii au opinii diferite, insa, cand vine vorba de abordarea lui Nole in raport cu regulile impuse de statul australian pe timp de pandemie.

Cu toate acestea, parerile sunt impartite cand vine vorba despre experienta pe care o traieste Novak Djokovic la Antipozi, unde autoritatiile australiene i-au anulat de doua ori viza de intrare in tara.

Novak Djokovic a intrat nevaccinat intr-o tara care a impus drept conditie principala de participare la Australian Open vaccinul anticovid.

Liderul mondial ATP s-a prevalat de a doua conditie, si anume trecerea prin boala covid in ultimele 180 de zile, prezentand un certificat care a ridicat mai multe semne de intrebare in ceea ce priveste validitatea acestuia.

Departe de nebunia din Australia, oamenii din Belgrad au opinii pro si contra.

"Tara lor, regulile lor. Daca Australia iti spune sa te vaccinezi pentru a intra, fa-o sau vei suporta consecintele", crede Jovo Tadic, un cetatean din Belgrad chestionat de Reuters pe acest subiect.

Refuzul lui Djokovic de a se vaccina i-ar putea pune chiar cariera in pericol, crede un alt conational de-ai lui Nole.

"Cred ca va avea probleme si la alte turnee, dupa ce se pare ca vaccinarea va fi obligatorie peste tot. Va trebui sa se vaccineze pana la urma, daca vrea sa ramana in top, este de parere si Marko Stanic.

Cineva merge chiar mai departe si sustine ca Djokovic si-ar putea chiar incheia cariera daca ramane la fel de incapatanat ca si pana acum in legatura cu vaccinarea.

"Se poate vaccina pentru a ramane numarul unu, ori poate ramane incapatanat mai departe si isi va incheia cariera", a declarat Ana Bojic.

Exista si sarbi care considera ca Djokovic a picat de fapt in mijlocul unui razboi politic intern in Australia.

"Australienii sunt gata sa-l arda pe numarul unu mondial din cauza politicii", crede Aleksandar Petrovic.

Un altul pe nume Djordje Simic spune: "A castigat noua titluri de Mare Slem (in Australia) si ei il trateaza de parca ar fi un imigrant mizarabil din cauza propriilor probleme".

Exista si opinia potrivit careia Djokovic nu a avut niciodata parte de un tratament egal in tenisul mondial, comparativ cu Rafael Nadal si Roger Federer, rivalii din generatia sa.

"Ei au creat haos. Inca din prima zi l-au tratat ca pe un criminal. Nu e prima oara cand Novak a fost tratat diferit de Nadal si Federer", a spus Nikola Pilic, un croat, la postul de televiziune belgradean Prva TV.

In Serbia populatia este vaccinata impotriva covid in proportie de 47%. Pana acum 13.000 de sarbi au murit din cauza noului virus gripal.



Cazul Djokovic i-a impartit pe sarbi in doua. Unii cred ca si-ar putea incheia cariera din cauza nevaccinarii