Australian Open

Begu revine formidabil cu Makarova si castiga in prelungirile decisivului

Irina Begu a revenit formidabil in meciul cu Ekaterina Makarova de la set pierdut si 0-4 in actul al doilea, pentru a trimite partida intr-un set decisiv intrerupt de ploaie la 2-5. La reluare, Begu a reusit trei game-uri la rand si astfel trimitea decisivul in prelungiri.

In pofida unui inceput echilibrat de partida, in care fiecare dintre jucatoare si-a castigat de doua ori serviciul, Makarova a fost prima care a rupt echilibrul (3-2).

Fosta semifinalista de la Australian Open s-a distantat apoi la 4-2 si 5-3, pentru a inchide setul inaugural cu un nou break.

Begu nu s-a regasit pe teren nici in setul secund si a cedat fara drept de apel primele patru game-uri.

Revenire formidabila de la 0-4

Cu spatele la zid si fara a mai avea foarte multe de pierdut, Begu a inceput sa joace mai relaxata si, odata cu primul break obtinut (4-1) jucatoarea noastra a inceput sa arate mai bine.

Punct dupa punct Begu reusea ceea ce parea imposibil la un moment dat si gala in extremis scorul (4-4) dupa patru game-uri la rand si doua break-uri intre acestea.

Mai mult decat atat, Begu obtinea al treilea game pe serviciul advers si servea la 5-4 pentru a trimite meciul in decisiv.

Doua mingi de break a salvat Begu inainte de inchiderea game-ului care i-a adus setul secund, cu 6-4. Incredibila serie de sase game-uri consecutive reusite de Begu, dupa ce la randul sau pierduse sase la rand.

Begu a inceput ideal decisivul, cu game castigat pe serviciul advers. Makarova a reactionat si a intrerupt seria de sapte game-uri la rand pentru Begu, raspunzand cu un break la zero.

Inca o remontada

Au urmat alte trei game-uri castigate de rusoaica si Begu se vedea condusa cu 4-1, apoi cu 5-2 cand ploaia anuntata la Melbourne si-a facut aparitia, meciul de pe terenul 7 fiind oprit inaintea game-ului in care Begu ar fi servit pentru a ramane in meci.

Meciul a fost reluat dupa doar cateva minute de intrerupere, iar Begu a profitat de situatie revenind la 4-5 pe tabela, cu break recuperat chiar cand Makarova servea pentru castigarea intalnirii. S-a ajuns astfel la 5-5 dupa al treilea game reusit de Begu, iar decisivul intra in prelungiri.

La 6-6 s-a disputat cel mai lung game al meciului si, dupa patru mingi de break ratate, Begu reusea sa se impuna pe serviciul advers si astfel avea sansa de a servi pentru victorie in game-ul urmator.

Begu a inchis meciul, cu 8-6 in decisiv, dupa ce si-a castigat game-ul de serviciu si a fructificat chiar prima minge de care a beneficiat la 40-30. Un meci maraton de trei ore in care Begu a revenit incredibil de doua ori, de la 0-4 in setul secund si de la 2-5 in decisiv.



Begu revine formidabil cu Makarova si castiga in prelungirile decisivului