Australian Open

Becker: "Cand vorbesc cu Djokovic, de multe ori il am pe Tiriac in cap"

Boris Becker, fosta legenda a tenisului actualmente antrenor al numarului 2 mondial Novak Djokovic, a vorbit joi in presa germana despre strategia sa de pregatire, dar si despre aspecte personale. Pe langa amintirea lui Tiriac care il bantuie si acum, Becker a spus ca are o placa de otel in picior si un sold artificial care ii pun mari probleme - pretul pentru marile sale realizari sportive.

"Novak se ocupa de aceasta infrangere si m-a impresionat cum a facut-o. In ceea ce ma priveste pe mine, acest turneu a fost o mare provocare din punct de vedere fizic. Am un sold artificial, dar asta e mai putin o problema. Sunt blocat. Am o placa de fier de zece centimetri lungime in glezna, montata cu sase suruburi. Nu pot sa merg normal. Nu mai pot sa fac acest simplu lucru. Ma pot misca fara pastile de durere, dar din pacate merg doar schiopatat. Acesta este pretul platit pentru realizarile mele sportive".

Intrebat daca are un model de antrenor, Becker l-a indicat pe romanul Ion Tiriac. "Cel mai bun pentru mine a fost Ion Tiriac. Inainte ca el sa fi fost director, a fost antrenorul meu. Metodologia si atitudinea lui m-au influentat. Cand vorbesc cu Novak, il am de multe ori pe Tiriac in cap. In fotbal, imi place Guardiola si cel mai bun Mourinho."

Boris Becker, de sase ori castigator al turneelor de Grand Slam, a castigat cu Ion Tiriac in spate titlul la Wimbledon din 1985, devenind la 17 ani si ramanand inclusiv acum cel mai tanar jucator care triumfa pe iarba engleza. Mai mult, la acel moment el devenise cel mai tanar castigator al unui turneu de Grand Slam din istoria tenisului, 17 ani si 227 de zile, un record insa corectat de Michael Chang in 1989 la Roland Garros, chinezul castigand pe zgura franceza la 17 ani si 110 zile.



Becker: "Cand vorbesc cu Djokovic, de multe ori il am pe Tiriac in cap"