Australian Open

Australian Open: Horia Tecau in finala probei de dublu mixt alaturi de Coco Vandeweghe. Andrei Pavel le-a facut "lipeala"

Pentru a treia oara in cariera jucatorul Horia Tecau va disputa finala probei de dublu mixt la Australian Open.

Tecau si Coco Vandeweghe din Statele Unite au invins, vineri, in prima semifinala pe Andreja Klepac (Slovenia) si Treat Huey (Filipine), cu 6-4, 6-4.

"Intotdeauna e o placere sa joc intr-un Grand Slam, iar la dublu mixt e multa distractie. Stiam despre Coco Vandeweghe ca are un serviciu puternic", a declarat Tecau.

La randul sau, jucatoarea din Statele Unite a declarat cum a ajuns sa faca pereche cu Tecau: "Andrei Pavel a venit la mine si m-a intrebat daca nu vreau sa joc la mixt. Apoi am intrat pe Google si m-am uitat sa vad daca el este disponibil si daca se potriveste criteriilor".

In finala, Tecau si Vandeweghe vor intalni perechea invingatoare Elena Vesnina/Bruno Soares (Rusia/Brazilia). Acestia au trecut in doua seturi de Sania Mirza (India) si Ivan Dodig (Croatia), cu 7-5, 7-6.

Tecau a cucerit titlul la Australian Open in proba de dublu mixt in 2012 alaturi de Bethanie Mattek-Sands si a mai disputat o finala in 2014 cu Sonia Mirza in echipa.



Australian Open: Horia Tecau in finala probei de dublu mixt alaturi de Coco Vandeweghe. Andrei Pavel le-a facut "lipeala"