Olimpiada Londra 2012

Usain Bolt poate alerga suta in 9.4 secunde

Afirmatia îi apartine legendarului atlet american Michael Johnson, fost campion mondial si olimpic în probele de 200, respectiv 400 metri.

De patru ori câstigator al titlului olimpic, Johnson considera ca Bolt este capabil de o performanta majora la Londra si spune despre sprinterul jamaican ca poate alerga suta de metri în 9.4 secunde.

Conditia pentru a reusi acest timp fabulos sta în picioarele lui Bolt si mai ales în strategia jamaicanului. Cel putin aceasta este parerea lui Johnson.

”Bolt poate alerga cu siguranta mai bine decât a facut-o pâna acum, însa pentru a reusi trebuie sa-si schimbe tehnica de alergare”, spune Johnson.

În vârsta de 25 de ani, Bolt este detinatorul recordului mondial în proba regina a atletismului, 100 metri, cu 9.58 secunde.

”Probabil ca Bolt poate alerga suta în 9.4 secunde, însa are nevoie de unele îmbunatatiri si antrenamente cu privire la modul în care alearga”, a completat Johnson, atlet care a câstigat aurul olimpic la Barcelona (1992), a izbutit dubla patru ani mai târziu la Atlanta în cursele de 200 si 400 de metri, pentru a obtine un alt aur la Sydney în 2000.

În alta ordine de idei, Bolt a anuntat ca renunta la etapa de Diamond League programata în 20 iulie la Monte-Carlo pentru a se reface dupa ce a suferit o accidentare minora.

Jamaicanul va participa la Jocurile Olimpice de la Londra în cursele de 100 metri, 200 metri si la stafeta de 4x100 metri.



Usain Bolt poate alerga suta in 9.4 secunde