Olimpiada Londra 2012

Sosirea sportivilor la Londra a aruncat in haos traficul din capitala Regatului Unit

Au mai ramas putine zile pâna la startul Jocurilor Olimpice de Vara Londra 2012 si sportivii numeroaselor delegatii participante la cel mai mare eveniment al planetei au început sa soseasca la Londra.

Astfel traficul londonez a devenit din ce în ce mai sufocant dupa cum anunta presa locala de marti relatând ca un autocar oficial care transporta mai multi atleti americani a parcurs o distanta de la aeroportul Heathrow spre satul olimpic în nu mai putin de patru ore, desi în mod normal aceasta se acopera în cel mult 45 de minute.

Cu ocazia intrarii în linie dreapta cu pregatirea startului Jocurilor a fost inaugurata pe soselele din Londra si linia speciala dedicata vehiculelor oficiale. Asa numita linie olimpica permite transportul rapid al autocarelor cu sportivi si masinilor oficiale prin traficul aglomerat din capitala Marii Britanii.

“Ne-am pierdut timp de 4 ore pe sosea. Prima impresie despre Londra nu este tocmai buna”, a scris atletul american Kerron Clement pe contul sau de Twitter.

Noile restrictii de circulatie impuse dupa deschiderea liniei olimpice au paralizat practic traficul în rândul soferilor londonezi a caror rabdare a fost serios pusa la încercare.

Nu putine au fost cazurile de soferi care nu au înteles despre ce este vorba cu noua linie rapida dedicata exclusiv masinilor oficiale din organizarea Jocurilor Olimpice, soferi care au fost amendati cu 130 de lire sterline pentru ca au intrat pe respectiva linie olimpica.

“Noua linie de circulatie dedicata Jocurile a redus considerabil spatiul de rulare pentru traficul de zi cu zi. Daca se întâmpla vreun accident banal sau un ambuteiaj, reteaua de transport paralizeaza pe loc”, a declarat Kevin Delaney, fost ofiter de politie rutiera în Londra.

Numai luni, 16 iulie, un numar de 335 de sportivi si mai bine de 1000 de reprezentanti ai familiilor acestora au trecut prin aeroportul Heathrow, iar în zilele urmatoare sunt asteptati sa soseasca la Londra alti 16.000 de sportivi si alte câteva mii de oficiali si membri ai personalului auxiliar.

Cu toate acestea primarul Londrei, Boris Johnson, ramâne optimist si face oficiile unei gazde primitoare. “Oaspetii nostri vor gasi la Londra o mâncare mai buna ca la Paris, mai putina ploaie decât la Roma si mult mai multe magazine decât la New York”.



Sosirea sportivilor la Londra a aruncat in haos traficul din capitala Regatului Unit