Olimpiada Londra 2012

Brazilia cauta primul titlu olimpic cu vedetele Neymar, Pato si Hulk

Nationala olimpica a Braziliei va alinia o garnitura stelara în turneul care va debuta la Londra, printre starurile care vor juca pentru obtinerea aurului olimpic numarându-se Neymar si Alexandre Pato.

De departe cel mai asteptat jucator din lotul Braziliei va fi Neymar, atacantul formatiei Santos care este considerat viitorul pion în jurul caruia se va construi primul 11 al foste campioane mondiale la turneul final din 2014.

Alaturi de Neymar în lotul pentru Londra au mai fost inclusi Alexandre Pato, jucator care nu a avut un sezon prea stralucit la AC Milan, dar si puternicul Hulk, vârful lui FC Porto care a debutat în nationala Braziliei în urma cu trei ani.

Alaturi de acestia selectionerul Mano Menezes i-a mai convocat, printre altii, pe Marcelo de la Real Madrid si Thiago Silva de la AC Milan, doi jucatori extrem de importanti în angrenajul fostei campioane mondiale.

Patru medalii a obtinut Brazilia la Jocurile Olimpice: doua de argint în 1984 si 1988, respectiv alte doua de bronz în 1996 si 2008.

De cinci ori campioana mondiala, Brazilia nu a câstigat niciodata titlul olimpic, iar turneul de la Londra este vazut ca o buna repetitie oficiala înaintea Cupei Mondiale din 2014.

Brazilia face parte din Grupa C a turneului olimpic alaturi de Egipt, Belarus si Noua Zeelanda.

Vedeti mai jos lotul complet al Braziliei pentru Jocurile Olimpice:

Portari: Rafael Cabral (Santos), Neto (Fiorentina)

Fundasi: Marcelo (Real Madrid), Rafael (Manchester United), Danilo (Porto), Alex Sandro (Porto), Thiago Silva (AC Milan), Juan (Inter Milan), Bruno Uvini (Sao Paulo)

Mijlocasi: Romulo (Vasco da Gama), Ganso (Santos), Oscar (Internacional), Sandro (Tottenham Hotspur), Lucas (Sao Paulo)

Atacanti: Neymar (Santos), Alexandre Pato (AC Milan), Leandro Damiao (Internacional), Hulk (Porto).

Rezerve: Marquinhos (Corinthians), Giuliano (Dnepr), Cassemiro (Sao Paulo), Gabriel (AC Milan)
 



Brazilia cauta primul titlu olimpic cu vedetele Neymar, Pato si Hulk