Jocurile Olimpice 2012

Usain Bolt loveste in Carl Lewis

Atletul Usain Bolt, dublu campion olimpic la Londra si medaliat cu aur de trei ori la Beijing, a declarat joi ca nu mai are niciun respect fata de legendarul sportiv american Carl Lewis, fiind iritat de insinuarile acestuia privind probitatea sportiva a jamaicanilor,.

Dupa ce si-a exprimat admiratia fata de americanul Jesse Owens, cvadruplu campion olimpic în 1936, Bolt a devenit sobru, la conferinta de presa prilejuita de câstigarea de catre el a probei de 200 de metri de la Londra: "Acum vreau sa spun altceva. Carl Lewis, nu am niciun respect pentru el. Lucrurile pe care le-a spus despre sprinteri... Este degradant pentru un sportiv sa spuna asa ceva despre alti sportivi. Cred ca el cauta doar atentie, pentru ca nimeni nu mai vorbeste despre el. Pentru mine a fost trist când am auzit ceea ce a spus, a fost suparator. Am pierdut orice respect pentru el".

Lewis, care are acum 51 de ani, a câstigat noua medalii olimpice de aur si una de argint, în perioada 1984-1996.

Usain Bolt a fost însa si protagonistul unui moment amuzant. "Insist. Daca nu le spuneti oamenilor din tara voastra, la televizor, la radio si în ziare, ca sunt o legenda vie, nu voi mai da niciodata un interviu", le-a spus el jurnalistilor prezenti la conferinta de presa.

Carl Lewis si-a exprimat în mod constant îndoielile în privinta corectitudinii sprinterilor jamaicani. Într-un interviu acordat recent revistei Sports Illustrated, el a lasat sa se înteleaga faptul ca Jamaica ar trebui sa îsi întareasca politica antidoping si a precizat ca ar putea sa îsi puna întrebari în privinta sprinterilor care într-un an fac 10 secunde si trei sutimi, iar în urmatorul noua secunde si 69 de sutimi.

Bolt, în vârsta de 25 de ani, si-a adjudecat, joi, în proba de 200 de metri, al cincilea titlu olimpic din cariera dupa succesele de la 100 metri (2008, 2012), 200 metri (la Beijing) si 4x100 metri (2008).

 



Usain Bolt loveste in Carl Lewis