Jocurile Olimpice 2012

Americanii i-au imbatat cu apa rece pe argentinieni

Jumatate de meci au sperat baschetbalistii argentinieni ca pot rasturna calculele hârtiei în partida cu super favoritii din Statele Unite, dar punctul diferenta înregistrat la pauza mare între cele doua echipe s-a transformat la final într-un ecart de 29 de puncte (126-97).

Cu patru victorii din tot atâtea posibile, americanii au început relaxat jocul cu Argentina si sud-americanii au tinut aproape. A trebuit ca Michael Krzyzewksi sa-si trimita pe teren rezervele pentru a strânge scorul si a obtine un 34-32 la finalul primului sfert.

Cu un joc colectiv foarte bine închegat si extrem de eficienti în aruncarile de la distanta, Argentina a trecut chiar la conducerea meciului în sfertul al doilea, pe care de altfel l-au si câstigat la un punct diferenta, scor 27-26.

Astfel la pauza mare americanii au intrat la cabine cu un avantaj minim, 60-59, dar Krzyzewksi a sunat adunarea la vestiare si masina de baschet a Statelor Unite s-a pus imediat în miscare.

Cosurile au curs unul dupa altul si Argentina facea cu greu fata unei echipe a Statelor Unite care trecuse într-o alta viteza.

Într-un singur sfert americanii au rezolvat ecuatia victoriei, numai Kevin Durant, bombardierul lui Oklahoma City Thunder, reusind nu mai putin de patru cosuri de trei puncte consecutive, unul mai spectaculos ca celalalt.

De altfel Durant avea sa fie si cel mai bun marcator al meciului, cu 28 de puncte, secondat de coechipierii sai LeBron James (18 puncte) si Chris Paul (17 puncte).

Manu Ginobili a fost cosgeterul argentinienilor cu 16 puncte, urmat de Carlos Delfino (13) si Jose Gutierrez (12).

Andre Iguodala de la americani, jucator care a încheiat meciul cu un total de 9 recuperari, a fost în sfertul al doilea protagonistul unei faze mai putin întâlnite. La capatul unui atac fulgerator finalizat cu slam dunk, mingea introdusa în cos a iesit pe unde intrase dupa ce s-a izbit violent de pieptul jucatorului american. Vedeti video aici.

În cele din urma s-a încheiat cu victoria la scor a americanilor dupa un ultim cos de trei puncte reusit de  James Harden, astfel ca Statele Unite a câstigat Grupa A.

Programul sferturilor de finala arata astfel:

Rusia – Lituania (miercuri, ora 16)

Franta – Spania (miercuri, ora 18:15)

Brazilia – Argentina (miercuri, ora 22:00)

SUA – Australia (miercuri, ora 00:15)



Americanii i-au imbatat cu apa rece pe argentinieni