Jocurile Olimpice 2012

Romania a intrat la apa in finalele de la canoe dublu si kaiac patru

Sperantele delegatiei României la obtinerea de noi medalii la Londra s-au spulberat cât ai introduce o pagaie în apa canalului de la Eton Dorney. Din doua finale la care am participat nu ne-am ales decât cu clasari modeste la coada ierarhiei.

Mari favoriti la obtinerea unei clasari pe podium în finala de la canoe dublu, Liviu Dumitrescu si Victor Mihalachi au avut parte de un start slab si pâna la finalul celor 1000 metri nu au reusit sa revina în lupta pentru podium.

Medalia de aur a revenit germanilor Peter Kretschmer si Kurt Kuschela, argintul fratilor Andrei si Aliaksandr Bahdanovich din Belarus, pentru ca bronzul sa fie luat de rusii Alexey Korovashkov si Ilya Pervukhin.

Echipajul românesc a încheiat pe sapte la zece secunde în urma învingatorilor, doar chinezii Huang si Li clasându-se în spatele baietilor din România.

Câteva minute mai târziu pe apa au intrat kaiacistii din ambarcatiunile de patru persoane pentru finala principala.

România a intrat în concurs pe culoarul unu în formula Ionel Gavrila, Stefan Vasile, Toni Ioneticu si Traian Neagu, dar nici de acesta data nu am avut mai multe sanse la o medalie.

În pofida unui start bun, chiar nesperat de bun, cei patru kaiacisti români nu au putut tine pasul cu australienii, ungurii si cehii, cele trei echipaje detasându-se în frunte înca de la 250 metri.

La final victoria a revenit Australiei, în timp ce România a trecut linia de sosire pe ultimul loc.



Romania a intrat la apa in finalele de la canoe dublu si kaiac patru