Jocurile Olimpice 2012

Nadia Comaneci ofera solutia pentru medalia furata la barna

Fosta gimnasta Nadia Comaneci a afirmat, într-un mesaj postat pe Twitter, ca în proba de bârna de la Jocurile Olimpice ar fi trebuit acordate doua medalii de bronz, româncei Catalina Ponor si americancei Alexandra Raisman.

"Ar fi trebuit sa se acorde doua medalii de bronz!!!", a scris Nadia pe Twitter, dupa ce initial postase un mesaj în care îsi exprimase satisfactia pentru medalie de bronz câstigata de Catalina Ponor.

Catalina Ponor a pierdut medalia de bronz, dupa ce arbitrii au acceptat contestatia delegatiei SUA facuta în cazul sportivei Alexandra Raisman, în finala de la bârna de la JO, acordându-i americancei o nota egala cu a româncei dar cu o dificultate a exercitiului mai mare. Catalina Ponor a intrat a doua în finala de la bârna, executia sa fiind notata cu 15.066.

Ultima sportiva intrata însa în concurs, Alexandra Raisman, a fost notata cu 14.966, antrenorii ei depunând contestatie. Arbitrii au acceptat contestatia si, dupa noi verificari, au marit dificultatea exercitiului, obtinând nota finala 15.066. Ponor a pierdut bronzul în ultima secunda, încheind pe locul 4.



Nadia Comaneci ofera solutia pentru medalia furata la barna