Jocurile Olimpice 2012

Fulgerul Bolt a renuntat la recordul olimpic pentru a umili un adversar

Jamaicanul Usain Bolt a cucerit, joi seara, pentru a doua oara consecutiv titlul olimpic în proba de 200 metri dupa ce i-a depasit la Londra pe conationalii sai Johan Blake si Warren Weir.

Repartizat pe culoarul al saptelea, Bolt a plecat ca din pusca si dupa doar câtiva zeci de metri era înaintea tuturor.

Intrarea pe linia dreapta l-a gasit pe Bolt în fata lui Blake si cel supranumit Fulgerul mergea în mod evident spre corectarea recordului olimpic la 200 metri.

Numai ca Bolt a încetinit vizibil pe ultimii cinci metri pentru a întoarce capul spre Blake aflat în stânga sa si a-i trimite un sarut cu degetele chiar de pe linia de sosire. El a dorit sa ii reafirme mai tânarului sau conational ca el si numai el este regele absolut al sprintului mondial.

Asta dupa ce Blake a fost singurul om care a îndraznit în 2012 sa conteste suprematia lui Bolt, castigand in fata sa la Campionatele Nationale din Jamaica.

Timpul oficial a fost de 19:32, Bolt ratând pentru doar doua sutimi stabilirea unui nou record olimpic la 200 metri. Blake s-a multumit cu argintul, iar Weir a luat medalia de bronz.

Inainte si dupa cursa, Bolt a fost mereu surazator si a trimis tot felul de semne catre public, telespectatori sau cer. Cand a fost, insa, de treaba, s-a dus ca din pusca fara adversar, de data asta serios.

Un mare, mare atlet, cel care a adus sarea si piperul, alaturi de mari performante si eleganta, la aceasta editie a Jocurilor Olimpice.



Fulgerul Bolt a renuntat la recordul olimpic pentru a umili un adversar