Jocurile Olimpice 2012

Exclusiv: Brestyan explica motivele si mersul contestatiei

Mihai Brestyan, unul dintre antrenorii SUA, cel care a facut contestatia prin care Catalina Ponor a pierdut medalia de bronz la barna in cadrul Olimpiadei de la Londra, ne-a scris modul in care el a vazut acest episod si motivatiile sale din spatele acestei decizii. El afirma ca nu a vazut exercitiul lui Ponor si ca si-a aparat strict meseria, fara a avea vreo legatura cu Romania sau SUA. Iata declaratia sa pentru onlinesport.ro.

L-am intrebat pe Mihai Brestyan care a fost motivul contestatiei si de ce initial a fost o nota de dificultate, iar apoi s-a decis acea marire cu o zecime?

"Eu nu am vazut nota lui Ponor si nici exercitiul" Mihai Brestyan

Raspunsul sau a fost ca "aceasta contestatie a fost facuta pentru ca s-a gresit calculul la nota de difficultate. In aceasta situatie juriul  a revizuit exercitiul pe video si a considerat ca sa gresit cu o zecime. Fiecare antrenor cunoaste valoarea exercitiului gimnastei lui. Diferenta intre valoarea normala - realitate adica ceea ce se vede - si valoarea acordata a fost prea mare. Aceasta  este motivul pentru care am facut contestatie. Juriul putea sa adauge sau sa scada in functie de ceea ce vede pe video. Recalculind au apreciat ca lipseste o zecime. La egalitate se ia in consideratie nota de la executie"

"Nu are nici o legatura nici cu Romania nici cu SUA" Mihai Brestyan

"Eu nu am vazut nota lui Ponor si nici exercitiul. Contestatia mea a fost numai pentru reevaluarea exercitiului gimnastei mele. Nu are nici o legatura nici cu Romania nici cu SUA, o faceam si daca eram in orice alta tara. Ar fi bine ca presa si lumea sa stie regulile de joc si sa aprecieze cand se corecteaza o greseala. Toate gimnastele la nivelul asta lucreza foarte greu. Ponor  nu este singura. Aly Raisman a pierdut medalia la individual la egalitate si eu nu am acuzat pe nimeni de lipsa de patriotism. Eu imi apar munca mea si a gimnastei mele folosind drepturile pe care mi le da regulamentul", a mai afirmat Mihai Brestyan.



Exclusiv: Brestyan explica motivele si mersul contestatiei