Jocurile Olimpice 2012

Drama pentru chinezul Liu Xiang la 110 metri garduri

Fostul campion mondial si detinator al recordul mondial, chinezul Liu Xiang, traieste a doua dezamagire consecutiva la Jocurile Olimpice dupa ce a cazut în serii la 110 metri garduri si a abandonat.

Mare favorit la obtinerea medaliei de aur pe teren propriu la Beijing în urma cu patru ani, Xiang nu a participat la Jocurile Olimpice din China din cauza unei accidentari la tendonul lui Ahile.

Operat la piciorul drept si iesit din competitie o perioada îndelungata, Xiang a strând din dinti si a revenit în competitiile atletice pentru a-si lua revansa la Londra.

Chinezul campion olimpic la Atena în 2004 a avut cel mai bun start, dar s-a împiedicat la trecerea peste primul gard si a ramas la pamânt acuzând o accidentare la acelasi tendon al lui Ahile care i-a cauzat abandonul de la Beijing.

În cele din urma Xiang s-a ridicat si a parcurs cei 110 metri spre linia de sosire topaind într-un picior pe lânga garduri.

Liu Xiang, 29 ani, are în palmares un titlu olimpic la Atena, un titlu mondial la Osaka în 2004 si un altul la Valencia în 2008, acesta din urma la Mondialele Indoor.



Drama pentru chinezul Liu Xiang la 110 metri garduri