Jocuri olimpice

S-a aprins torta olimpica pentru Jocurile de la Tokyo: “Sa fie lumina de la capatul intunericului”

Sursă foto: twitter.com/JapanGov

Joi la Fukushima a avut loc ceremonia aprinderii tortei olimpice in conditii cu totul speciale.

Publicul n-a avut acces la eveniment, iar masurile sanitare luate de organizatori au fost dintre cele mai stricte in contextul pandemiei de coronavirus.

Evenimentul aprinderii tortei olimpice a avut loc in J-Village, un loc simbolic care aminteste de dezastrul nuclear din 11 martie 2011, cand un tsunami urmat de un cutremur puternic a maturat centrala nucleara de la Fukushima.

Seiko Hashimoto, presedintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a declarat ca spera ca flacara olimpica sa fie “o raza de lumina la capatul intunericului”.

Flacara olimpica parcurge in conditii speciale cele 47 de departamente ale Japoniei inainte de a ajunge la Tokyo in 23 iulie pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor.

La Jocurile Olimpice din acest an, amanate cu un an fata de data stabilita initial din cauza pandemiei de coronavirus, vor asista doar spectatori din tara gazda.

Oficialii niponi au decis sa nu permita accesul in Japonia pentru spectatorii din alte tari pentru a limita raspandirea noului virus gripal Sars-Cov-2.



S-a aprins torta olimpica pentru Jocurile de la Tokyo: “Sa fie lumina de la capatul intunericului”