Jocuri olimpice

Putin se implica in scandalul de dopaj din Rusia

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a luat pozitie in public fata de scandalul de dopaj care afecteaza sportul din tara sa.

Intr-o emisiune televizata in care subiectul central de discutie era tocmai legat de pregatirea sportivilor rusi in vederea Jocurilor Olimpice de la Rio (2016), Putin a spus ca “trebuie facut tot ce este posibil pentru a rezolva aceasta problema”.

“Trebuie sa intreprindem propria noastra investigatie interna in cea mai deschisa si profesionista cooperare cu autoritatile internationale anti-doping”, a mai spus Putin.

Presedintele rus, unul dintre cei mai puternici si mai influenti lideri politici ai zilelor noastra, mai crede ca problema dopajului in sport nu este prezenta doar in Rusia.

“Aceasta problema nu exista doar in Rusia, dar daca partenerii nostri straini ne-au chestionat pe aceasta tema, atunci inseamna ca trebuie sa le oferim un raspuns”, a mai spus Putin.

Un bun cunoscator si consumator al sportului, Vladimir Putin a luat in premiera pozitie fata de acuzatiile de dopaj care vizeaza atletii rusi.

Putin mai crede ca nu trebuie sa existe o vina colectiva si ca discutia nu trebuie purtata in termeni generali pentru a nu afecta sportivii curati.

“Daca cineva a calcat regulile de dopaj, responsabilitatea trebuie purtata individual. Atletii care nu s-au atins niciodata de substante interzise nu trebuie sa plateasca pentru cei care au facut-o”, este concluzia liderului de la Kremlin.



Putin se implica in scandalul de dopaj din Rusia