Jocuri olimpice

Octavian Bellu: “Credeam ca vor fi alegeri fair-play. Medaliile si victoriile nu se cumpara”

Antrenorul lotului national de gimnastica, Octavian Bellu, nu si-a putut ascunde dezamagirea pentru pierderea postului de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman in fata lui Alin Petrache.

La fel ca si Elisabeta Lipa, Bellu a mers pe aceeasi retorica si a acuzat ca alegerile nu s-au desfasurat tocmai fair-play.

"Sunt dezamagit in general pentru ca eu credeam ca va fi o intrecere fair-play, mai ales ca vorbim despre promovarea valorilor olimpismului, dar se pare ca eu sunt mai putin dispus sa discut problemele sportului in alte medii decat cele institutionale, federatii si altele. Varsta si experienta ma fac sa interactionez atunci cand este cazul si cu cine este cazul", a declarat Bellu.

Bellu a mai vorbit si despre jocurile de culise care au avut loc joi, precizand insa ca “medaliile si victoriile nu se cumpara”.

“Asta este hotararea, nu trebuie sa facem o tragedie, este o competitie. Eu nu m-am dat la o parte din fata americanilor, rusilor, chinezilor la concursuri importante si unde era greu sa castigi. Raman la parerea ca in avantajul sportului ca imagine am gandit asa: medaliile si victoriile nu se cumpara”, a mai spus Bellu.

Octavian Bellu a obtinut doar 31 dintre voturi, fata de cele 143 care au revenit lui Alin Petrache.



Octavian Bellu: “Credeam ca vor fi alegeri fair-play. Medaliile si victoriile nu se cumpara”