Jocuri olimpice

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar urma sa fie anulate. Guvernul japonez neaga informatia!

Sursă foto: twitter.com/tokyo2020

Publicatia britanica The Times a anuntat, citand surse din Guvernul de la Tokyo, ca Japonia a hotarat ca Jocurile Olimpice din vara acestui an trebuie sa fie anulate.

UPDATE - Guvernul de la Tokyo a negat informatia din The Times, anume ca ar fi hotarat deja anularea JO, scrie Jack Tarrant, jurnalist Reuters, pe contul sau de Twitter.

Manabu Sakai, membru in guvernul nipon, a fost primul oficial de rang inalt care a reactionat pe acest subiect.

"Guvernul japonez sustine ca nu exista nicio urma de adevar in informatia potrivit careia Jocurile Olimpice ar urma sa fie anulate", a declarat Sakai.

-Stirea initiala-

Amanate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi anulate complet din cauza pandemiei de coronavirus, anunta Reuters care citeaza sursa de mai sus.

Decizia la nivelul guvernului nipon a fost luata intr-un cadru privat, urmand ca anuntul oficial sa fie facut in perioada urmatoare.

Oficialii japonezi isi concentreaza atentia pentru reprogramarea Jocurilor Olimpice anulate pentru urmatorul an valabil, adica 2032, mai anunta cei de la The Times.

Daca decizia de anulare devine una oficiala, urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice de Vara va fi la Paris, in 2024.

Pana atunci familia olimpica se va reuni la Beijing, in 2022, pentru Jocurile Olimpice de Iarna.Jocurile Olimpice de la Tokyo ar urma sa fie anulate. Guvernul japonez neaga informatia!