Jocuri olimpice

Jocurile Olimpice de la PyeongChang, cele mai mari din istorie

Sursă foto: twitter.com/pyeongchang2018

Competitia olimpica din acest an gazduita de districtul sud-coreean PyeongChang vor fi cele mai mari din istoria Jocurilor Olimpice de iarna.

Un total de 2925 de sportivi din 92 de tari vor concura pentru cele 100 de titluri olimpice acordate in perioada 9 – 25 februarie.

Astfel, Jocurile Olimpice de la PyeongChang vor depasi intrecerea de la Soci din urma cu patru ani, cand au concurat 2858 de sportivi din 88 de tari.

Delegatia Statelor Unite ale Americii (SUA) va fi cea mai numeroasa, cu 242 de competitori, urmata de cea a Canadei, cu 226 de sportivi.

Marea absenta va fi Rusia din cauza scandalurilor de dopaj din ultima perioada. Cu toate acestea 169 de sportivi rusi vor concura sub drapel neutru.

Coreea de Nord va fi reprezentata de 22 de sportivi, in conditiile in care in mod oficial doar doi patinatori obtinusera calificarea.

Malaezia, Singapore, Kosovo, Eritreea şi Ecuador debuteaza in acest an la o editie a Jocurile Olimpice de Iarna.Jocurile Olimpice de la PyeongChang, cele mai mari din istorie