JO 2018 PyeongChang

Temperaturi extreme la PyeongChang. Va fi Olimpiada frigului?

Sursă foto: twitter.com

Jocurile Olimpice de Iarna din acest an au toate sansele sa depaseasca orice bariera in ceea ce priveste conditiile atmosferice inregistrate.

La ora desfasurarii ceremoniei de deschidere programata vineri meteorologii anunta temperaturi cuprinse intre -2 si -5 grade, dar din cauza vantului care va sufla cu putere organismul uman va resimti temperatura mult mai scazuta de atat, undeva la -20 si chiar -25 de grade Celsius.

Plasata la 800 de metri deasupra nivelul marii, PyeongChang este considerata una dintre cele mai friguroase regiuni din Coreea de Sud, cu o medie scazuta de pana la -10 grade Celsius in timpul noptii in aceasta perioada a anului.

Recordul negativ de temparatura inregistrata la o editie a Jocurilor Olimpice de Iarna dateaza de la Lillehammer (1994) cand au fost inregistate -11 grade.

La polul opus in ceea ce priveste mercurul din termometre s-a situat editia precedenta gazduita de statiunea ruseasca Soci de la Marea Neagra cand, intr-una din zilele intrecerilor olimpice, s-au inregistrat chiar si 20 de grade Celsius pe plus. O temperatura pentru care organizatorii Jocurilor Olimpice de Vara de la Londra din 2012 au fost invidiosi.



Temperaturi extreme la PyeongChang. Va fi Olimpiada frigului?