JO 2018 PyeongChang

Rusii le-au scos americanilor hocheiul din cap

Sursă foto: twitter.com/Olympic_Russia

Cel mai asteptat duel al turneului olimpic de hochei pe gheata a fost, fara doar si poate, meciul dintre Atletii Olimpici ai Rusiei si Statele Unite ale Americii.

Un duel legendar cu o bogata istorie la Jocurile Olimpice si care de aceasta data a fost castigat fara drept de apel de rusi, cu un categoric 4-0.

Veteranul Ilya Kovalchuk a fost la inaltime trecandu-si in cont o dubla, la fel ca si tanarul Nikolai Prokhorkin, marcatorul golurilor de 1-0 si 2-0.

Momentele tensionate nu au lipsit din peisaj, partida fiind intrerupta de mai multe ori din cauza disputelor personale si a tensiunii de pe gheata.

Prokhorkin de la rusi si Chris Bourque de la americani au semnat condica batausilor in acest meci in urma caruia americanii au incasat a doua infrangere in turneu dupa cea din meciul cu Slovenia.

Rusii ocupa primul loc in Grupa B, cu 6 puncte dupa doua victorii si o infrangere, in timp ce americanii sunt pe trei, cu o victorie si doua infrangeri dintre care una, cu Slovenia, in prelungiri.

Statele Unite a adus la PyeongChang o selectionata in randurile careia nu se regasesc jucatorii consacrati din NHL, in timp ce rusii beneficiaza de aportul mai multor jucatori experimentati care evolueaza in Kontinental Hochey League, o competitie puternica din Estul Europei.



Rusii le-au scos americanilor hocheiul din cap