JO 2018 PyeongChang

Rusia, campioana olimpica la hochei dupa un meci dramatic cu Germania

Sursă foto: Twitter

Rusia a castigat cu 4-3 finala olimpica masculina de hochei pe gheata din Coreea de Sud 2018 dupa un meci cum rar s-a vazut. Adversara Germania a fost la 45 de secunde sa ia titlul suprem.

Rusii au condus cu 1-0 si apoi cu 2-1, gratie unui gol intrat in poarta dupa ce a lovit casca portarului german!

Nemtii nu s-au lasat. Au egalat imediat si apoi au presat continuu, pe fondul unui joc debusolat al rusilor, reusind sa treaca la conducere cu 3-2 cu mai putin de 4 minute ramase din joc.

In inferioritate numerica pe final, rusii au egalat la 3-3, cu 54 de secunde ramase din partida. Scotand portarul de pe gheata pentru a avea un numar de jucatori egal cu cel al germanilor, Rusia a egalat la 3-3 prin golul lui Nikita Gusev, cel care tocmai intrase in locul goalkeeper-ului. Golul  a fost inscris printr-un spatiu infim, la vinclu, printr-un spatiu de doar de cativa centimetri lasat intre umarul portarului german si bare!

In minutul 10 al celor 20 de prelungiri, rusii au inscris golul de aur prin Kirill Kaprizov, in superioritate numerica.

Germania, echipa revelatie care le eliminase pe Suedia si Canada, a fost la un pas sa dea lovitura si cu Rusia.

Doar ca rusii au luat medalia de aur, la capatul unui meci memorabil de hochei si, de fapt, cel mai interesant episod de la actuala editie destul de invizibila a Jocurilor Olimpice de Iarna 2018.



Rusia, campioana olimpica la hochei dupa un meci dramatic cu Germania