JO 2018 PyeongChang

Cifrele Jocurilor Olimpice de la PyeongChang

Sursă foto: twitter.com/olympics

Vedeti mai jos cele mai reprezentative cifre pentru editia din acest an a Jocurilor Olimpice de Iarna.

Aceasta va fi a 23-a editie a Jocurilor Olimpice de Iarna si pentru a doua oara Coreea de Sud organizeaza competitiile olimpice dupa Seul 1988 (editia de vara).

Vor fi 17 zile de intreceri in care aproape 3000 de sportivi vor lupta pentru cele 102 medalii puse in joc la 15 discipline si sapte sporturi.

Aproximativ 77 la suta dintre biletele scoase la vanzare au fost deja achizitionate, ceea ce inseamna 826.000 de spectatori in cele 13 arene de competitie.

Rusia nu va concura la aceste Jocuri Olimpice sub drapel propriu, cei 169 de sportivi rusi acceptati la PyeongChang urmand a evolua sub steagul olimpic. In total sunt 92 de natiuni prezente la PyeongChang.

Romania este reprezentata de 28 de sportivi, in timp ce Statele Unite ale Americii (242) si Canada (226) sunt cele mai numeroase delegatii.

Stiati ca... PyeongChang a fost desemnata gazda Jocurilor Olimpice din acest an in 2018 intr-o competitie cu Munchen (Germania) si Annecy (Franta)?

Romania a obtinut o singura medalie la Jocurile Olimpice de Iarna, un bronz la bob doua persoane in 1968. De atunci am mai obtinut un loc patru la sanie dublu masculin in 1994 la Lillehammer.



Cifrele Jocurilor Olimpice de la PyeongChang