Serie A

Tripla lui Cavani urca Napoli in fruntea clasamentului din Serie A

Edison Cavani a fost omul meciului Napoli-Lazio din etapa a 5-a a campionatului italian Serie A. Cu trei goluri marcate si un penalty ratat, atacantul uruguayan a urcat formatia de la poalele Vezuviului pe primul loc în prima liga italiana.

Meciul de pe San Paolo din Napoli a început promitator pentru laziali, care au deschis scorul prin Miroslav Klose în minutul 4.

Atacantul german l-a imitat pe Diego Armando Maradona chiar pe terenul unde argentinianul a devenit un zeu al fotbalului, însa la presiunea jucatorilor gazda Klose si-a recunoscut hentul si astfel golul a fost anulat.

Depasit acest moment cei de la Napoli au pus stapânire pe joc si pâna la pauza Cavani a scuturat de doua ori plasa portii lui Marchetti.

Mai întâi l-a surprins pe portarul lazial în minutul 19 cu un sut deviat din afara careului, pentru ca în minutul 31 sa-l învinga din nou pe acesta cu un sut puternic dupa o faza de contraatac purtata în partea dreapta.

Acelasi Cavani a scapat din nou de capcana întinsa la offside de apararea lui Lazio si a lovit decisiv în minutul 64.

Uruguayanul putea face un poker în minutul 76, dar a trimis peste poarta din lovitura de la 11 metri.

Milan a spart gheata pe teren propriu

AC Milan a obtinut prima victorie a sezonului pe teren propriu dupa doua înfrângeri în campionat si o remiza în Liga Campionilor.

Cu doar trei puncte dupa primele patru etape, echipa lui Massimiliano Allegri a învins pe Cagliari cu 2-0 prin golurile marcate de ”micul faraon” El Shaarawy. Jucatorul de origine egipteana a marcat în minutele 16 si 32 pentr un succes care urca Milan pe locul 10 în clasament.

Chivu a revenit pe banca Interului

Cristian Chivu a fost rezerva la Inter în meciul câstigat pe terenul lui Chievo cu 2-0.

Fostul echipier de la CFR Cluj Alvaro Pereira a deschis scorul în minutul 43, iar Cassano a închis tabela cu 16 minute înaintea finalului din pasa lui Gargano.

Chivu s-a numarat printre rezervele lui Inter, la fel cum si Paul Papp a fost rezerva la formatia din Verona.

Adrian Stoian a început si el meciul ca rezerva la Chievo, dar a fost introdus în teren de Domenico Di Carlo în locul lui Rigoni pentru ultimele 13 minute ale meciului.

Inter a urcat pe patru dupa acest meci, în timp ce Chievo se afunda tot mai mult în subsolul clasamentului fiind prima peste linia retrogradarii.

Cel mai spectaculos gol al rundei a fost marcat în meciul Pescara-Palermo si i-a apartinut slovacului Vladimir Weiss.

Introdus în teren în minutul 56 la scorul de 0-0, Weiss a prins un sut de zile mari cu patru minute înaintea finalului, portarul sicilienilor Ujkani ramânând fara replica.

Palermo a evoluat cu un om mai putin înca din minutul 35, când elvetianul Steve von Bergen a primit cartonasul rosu.



Tripla lui Cavani urca Napoli in fruntea clasamentului din Serie A