Serie A

Italia ar putea urma modelul Frantei in privinta fotbalului

Sursă foto: twitter.com/

Probabilitatea ca fotbalul sa revina in Italia in saptamanile urmatoare este tot mai scazuta.

Vincenzo Spadafora, ministrul Sportului din Italia, considera ca modelul francez ar putea fi adoptat si in peninsula.

”Sincer, cred ca posibilitatea reluarii campionatului este din ce in ce mai ingusta. Decizia luata in Franta ar putea forta Italia si alte tari europene sa urmeze aceeasi linie”, a declarat Spadafora, anunta Daily Mail.

”Daca as fi in pozitia patronilor de cluburi, m-as gandi deja la urmatorul sezon. Reluarea pregatirilor in curand nu inseamna ca se vor relua si competitiile. Oamenii care conduc fotbalul trebuie sa vina cu un Plan B. Urmand sfaturile comunitatii stiintifice, vom decide in zilele urmatoare despre reluarea sezonului”, a mai spus ministrul italian.

Planul B din Italia

Exista mari sanse ca actualul sezon sa fie abandonat definitiv cu clasamentul inghetat la momentul intreruperii.

In aceste conditii titlul de campioana nu va mai fi acordat, iar locurile pentru participarea in cupele europene vor fi acordate primelor sase echipe clasate la momentul intreruperii sezonului.

Juventus, Lazio, Inter, Atalanta, Roma si Napoli ar urma sa reprezinte Italia in viitoarea editie a cupelor europene.

In ceea ce priveste retrogradarea exista doua scenarii. Primul in care sezonul viitor ar alinia la start 22 de echipe in Serie A, fara nicio echipa retrogradata din actualul campionat si cu primele doua din Serie B promovate. Al doilea scenariu prevede ca sezonul viitor sa fie tot cu 20 de echipe, ultimele doua din actualul clasament inghetat sa fie inlocuite cu primele doua din Serie B.

Peste 3 milioane de oameni din intreaga lume s-au imbolnavit pana acum de Covid-19. Au murit peste 212.000 si alti aproape un milion s-au vindecat.

Italia este a treia tara din lume la numarul de imbolnaviri si a doua tara din lume la numarul de morti.



Italia ar putea urma modelul Frantei in privinta fotbalului