Serie A

Inter a batut pe Milan cu un jucator mai putin

Derby della Madonnina din acest sezon a adus al treilea succes consecutiv pentru Inter Milano în fata rivalei locale AC Milan, iar unicul gol al meciului de pe San Siro a fost marcat de fundasul Walter Samuel.

Argentinianul din defensiva Interului a urcat în atac la o lovitura libera executata de Cassano si a marcat la o faza interpretata de gazde ca fault în atac la poartarul Abbiati.

Putea fi 2-0 câteva minute mai târziu la o actiune a lui Milito, dar Princepele a aratat ca nu mai este nici pe departe în forma care îl aduce la Inter în epoca Mourinho.

Milan a replicat prin Montolivo si El Shaarawy, dar suturile celor doi nu l-au putut învinge pe Handanovic.

Oficialii gazdelor au protestat vehement în minutul 39 dupa ce arbitrul Valerio a anulat un gol marcat de Montolivo pentru a acorda lovitura libera la un fault comis de Emanuelson asupra goalkeeper-ului sloven.

Echilibrul numeric s-a rupt la trei minute dupa pauza dupa ce japonezul Nagatomo a primit usor al doilea cartonas galben pentru o mâna pusa în fata lui De Sceglie.

Milan s-a aruncat în atac cu toate fortele si a ratat o mare ocazie prin Pazzini, jucatorul intrat în partea secunda ratând de putin întâlnirea cu balonul centrat de Robinho.

Gazdele au cerut penalty pe final de meci la caderea lui Robinho în duel cu Samuel, dar nu s-au ales decât cu un galben acordat lui Pazzini pentru proteste.

Pentru Milan a fost a patra înfrângere în sapte etape si echipa lui Allegri sufera teribil la mijlocul clasamentului.

Inter acumuleaza 15 puncte si ramâne în cursa de urmarire a celor doua din fruntea ierarhiei, Juventus si Napoli, care au 19 puncte si vor juca în meci direct etapa urmatoare.

Milan: Abbiati; Bonera (Abate 50), Yepes, Mexes, De Sciglio (Robinho 57); De Jong, Montolivo; Emanuelson, Boateng, El Shaarawy (Pazzini 72); Bojan.

Inter: Handanovic; Ranocchia, Samuel, Juan Jesus; Zanetti, Gargano, Cambiasso, Nagatomo; Coutinho (Guarin 46); Cassano (Pereira 53), Milito (Palacio 72).



Inter a batut pe Milan cu un jucator mai putin