Serie A

Derby in Cetatea Eterna: Roma – Lazio (19:00)

Sursă foto: https://twitter.com/Rayanajakasurya/

Capitala Italiei gazduieste, duminica seara, de la ora 19:00, marele derby local dintre AS Roma si Lazio, asa numitul Derby della Capitale.

Cotele oferite de BETANO
Roma – 2.80 | Egal – 3.32 | Lazio – 2.92

Dupa aproape doi ani de restrictii impuse de pandemie va fi primul derby cu stadionul plin, ceea ce adauga greutate confruntarii in sine.

Dincolo de rivalitatea istorica, Roma si Lazio lupta pentru o pozitie cat mai buna in clasamentul din Serie A, cele doua fiind vecine despartite de un singur puncte.

Lazio e pe locul cinci (49 puncte), urmata de Roma pe sase (48 de puncte). Ambele lupta sa prinda locul patru ocupat in prezent de Juventus (56 de puncte).

Roma a castigat opt din cele 15 meciuri disputate pe teren propriu in actualul sezon, in timp ce Lazio a adunat doar sase victorii in deplasare.

Echipa pregatita de Jose Mourinho a castigat doar de trei ori in ultimele zece confruntari cu Lazio, de fiecare data din postura de gazda.

Lazio il propune pe Ciro Immobile, golgeterul din Serie A, cu 21 de goluri. Cel mai bun marcator al Romei este Tammy Abraham (13 reusite).

Lazio a marcat de fiecare data in ultimele sapte meciuri, in timp ce Roma a punctat in opt din ultimele zece partide.

Meciul tur a fost castigat de Lazio, cu 3-2.



Derby in Cetatea Eterna: Roma – Lazio (19:00)