Serie A

AC Milan incepe anul cu victorie. Tatarusanu a fost integralist si a comis-o la golul primit

Sursă foto: https://twitter.com/acmilan

Campioana Italiei a castigat in deplasare contra celor de la Salernitana, scor 2-1, miercuri, in prima partida a anului 2023 programata in Serie A.

O partida rezolvata de echipa lui Stefano Pioli inca din primul sfert de ora. Rafael Leao a deschis scorul in minutul 10, pentru ca cinci minute mai tarziu Sandro Tonali sa dubleze avantajul pentru Milan.

Rossonerii au mai marcat si in partea secunda, insa reusita lui Tomori a fost invalidata de arbitru dupa interventia VAR pentru un offside la Ibrahim Diaz.

Centralul Francesco Fourneau a avut de lucru si la interventia lui Bradaric asupra lui Tomori. Intr-o prima faza i-a acordat cartonasul rosu direct fundasului croat, pentru ca ulterior sa revina dupa interventia VAR si sa-i acorde acestuia doar galben. A considerat ca talpa pusa pe piciorul adversarului n-a fost cu intentie, ci doar din inertia jocului.

Salernitana, echipa de pe locul 12 in Serie A inaintea acestui meci, a redus din diferenta prin Federico Bonazzolli, in minutul 83. A fost o centrare din dreapta si Bonazzolli l-a invins pe Ciprian Tatarusanu cu un sut pe coltul scurt. Doar al doilea gol al sezonului pentru Bonazzolli, care nu mai marcase din luna august a anului trecut.

Milan isi consolideaza pozitia secunda in clasament, apropiindu-se la cinci puncte de liderul Napoli. Echipa de langa Vezuviu joaca miercuri seara pe Meazza din Milano cu Internazionale.

Intr-o alta partida disputat, miercuri, de la ora 13:30, Sampdoria a castigat pe terenul lui Sassuolo, cu 2-1, prin golurile lui Gabbiadini si Augello. Pentru gazde a redus din diferenta Berardi in partea secunda dintr-o lovitura de la 11 metri.

Sampdora ajunge la 9 puncte in clasament dupa doar a doua victorie din sezon. Genovezii veneau dupa nu mai putin de patru infrangeri la rand si urca o pozitie pana pe 18 in ierarhia din Serie A.



AC Milan incepe anul cu victorie. Tatarusanu a fost integralist si a comis-o la golul primit