Serie A

A murit omul care a făcut din AC Milan regina Europei

Sursă foto: https://twitter.com/theMadridZone

Silvio Berlusconi a murit, luni, într-un spital din Milano la vârsta de 86 de ani.

Fostul patron al echipei AC Milan și premier al Italiei în trei rânduri suferea de leucemie și mai fusese internat în spital vreme de 45 de zilei pentru tratarea unei infecții pulmonare.

Patrion al echipei AC Milan între 1987 și 2017, Berlusconi este omul care a făcut din AC Milan o super putere în fotbalul italian și european.

Rossonerii au cucerit nu mai puțin de 29 de trofee în mandatul său, dintre care opt titluri în Serie A, cinci trofee în Liga Campionilor, de două ori Cupa Mondială a Cluburilor și o Cupă Intercontinentală, printre altele.

În 2018, Berlusconi a vândut AC Milan unui grup de investitori chinezi pentru 740 de milioane, aceștia cedând ulterior clubul unui consorțiu american care conduce și în prezent.

Berlusconi n-a rezistat prea mult departe de fotbal și a cumpărat echipa Monza, pe care a dus-o în prima ligă italiană alături de Adriano Galliani, mâna dreapta din perioada AC Milan.

În 2011, Berlusconi afirma pentru Gazzetta dello Sport că cea mai frumoasă amintire din fotbal este câștigarea finalei Cupei Campionilor Europeni în 1989, prima cu el patron. Milan a învins pe Nou Camp pe Steaua București, cu 4-0.



A murit omul care a făcut din AC Milan regina Europei