Fotbal

Roger Federer face o schimbare istorica

Roger Federer a decis dupa zece ani de la castigarea primul sau turneu de la Wimbledon sa schimbe racheta sa traditionala cu una mai mare. El o va folosi in aceasta saptamana, la Turneul de la Hamburg. Iata si imagini video cu Federer testand noua racheta.

Federer a abandonat racheta sa clasica, ce avea suprafata de racordaj de 228 centimetri patrati, in favoarea uneia moderne de 248 centimetri patrati. Cu un cap mai mare, Federer spera sa loveasca mai puternic si sa faca fata mai bine loviturilor violente ale adversarilor.

Roger Federer a tinut racheta cu suprafata mica ce l-a facut faimos in 2003, cand a castigat Wimbledonul, primul sau turneu de Mare Slem din cele 17 totale. Elvetianul a refuzat sa tina pasul cu noutatile de materiale si a considerat ca racheta sa este cea mai buna.

In 2013, odata ce a inceput sa cada in clasament (este pe locul 5 ATP), Federer a considerat ca nu are nimic de pierdut, asa ca si-a luat o racheta noua, mai mare, cu care spera sa reuseasca sa redevina numarul 1.

Chiar si asa, racheta sa este mai mica fata de cele folosite de Rafael Nadal si Novak Djokovic. Acestia au capete de racheta de 254 centimetri patrati, cu 6cmp mai mult.

Pete Sampras, fostul mare campion american, a jucat toata cariera sa cu o racheta ce avea un cap de 215 centimatri patrati. Nu a dorit sa renunte la ea niciodata, desi si pe vremea aceea aparusera rachete mai mari. La finalul carierei, Sampras a regretat ca nu a incercat si rachete superioare. Practic, Federer a folosit pana in 2013 aproape aceeasi racheta ca a lui Sampras din 2002.

Va regreta Federer aceasta schimbare sau il va ajuta? Ramane de vazut si trebuie urmarit la Hamburg. Mai jos, imagini de la Hamburg, cu Federer antrenadu-se avand in mana noua racheta.



Roger Federer face o schimbare istorica