Fotbal

RCS neaga o intelegere pentru Liga 1 si ataca LPF pentru a lua singura drepturile

Compania RCS/RDS a dezmintit joi ca ar fi gasit o colaborare cu posturile tv care vor difuza Liga 1 din 2014. Mai mult, operatorul de cablu a anuntat ca a depus o plangere pentru modul in care LPF a cedat drepturile de televizare a Ligii 1 catre Sky Broadcast. Cablistul nu doreste sa piarda exclusivitatea pe Liga 1, care ar duce la inchiderea totala sau partiala a posturilor Digi Sport 1, 2 si 3 si promovarea unor canale detinute de altii.

Iata comuncatul RCS/RDS:

„RCS & RDS a depus plangere la Consiliul Concurentei impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, intrucat vanzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a facut cu incalcarea legislatiei concurentei. Compania RCS & RDS nu a fost contactata de catre Liga Profesionista de Fotbal, de catre reprezentantii posturilor de televiziune Look TV si Transilvania Live sau de catre reprezentantii firmei Intel Sky Broadcast. Mentionam ca RCS & RDS nu a virat nicio suma de bani, nu a semnat niciun contract si nu se afla in negocieri sau discutii cu Liga Profesionista de Fotbal, cu niciuna dintre televiziunile sau cu firma mentionata mai sus. Informatiile aparute in presa pe acest subiect nu sunt adevarate”, anunta operatorul de cablu.

Prin acest demers, RCS arata ca este interesata sa cumpere in interes propriu Liga 1, asa cum a avut-o pana in 2014, nefiind de acord sa o distribuie ca pe un continut al altora.

Joi, site-ul paginademedia.ro, citand Gazeta Sporturilor anuntase ca RCS s-a inteles cu posturile Transilvania Live si Look tv pentru a le prelua din 2014.

Transilvania Live si Look TV ar urma sa difuzeze meciurile din Liga 1 intre anii 2015 si 2019, dar pentru a fi receptionate trebuie ca inainte sa patrunda pe cablu. Cum cele doua posturi nu sunt in grila obligatorie ("must carry"), iesind la propria solicitare, ele trebuie se inteleaga cu firmele de cablu pentru a putea fi receptionate.

Cu alte cuvinte, companiile de cablu trebuie sa plateasca celor doua posturi o suma de bani anuala pentru a le putea introduce in grila de programe. Acest lucru nu s-a intamplat pana acum, ceea ce inseamna ca Liga 1, pe moment, nu se stie unde va putea fi vazuta din 2014.

Posturile Transilvania Live si Look TV sunt detinute de societatea Sky Broadcast Ltd. cea care a primit cesiunea drepturilor tv ale Ligii 1 intre anii 2014 si 2019, fara licitatie, de la Liga Profesionista de Fotbal, in schimbul promisiunii de plata a 158 de milioane de euro. Cei de la Sky spera sa se inteleaga cu cablistii si sa obtina cel putin un euro per abonat pentru pachetul de Liga 1, ca sa isi acopere investitia.

[news-107285]



RCS neaga o intelegere pentru Liga 1 si ataca LPF pentru a lua singura drepturile