La Liga

Psihoza ebola atinge fotbalul spaniol

Virusul ebola a intrat in premiera Europa prin Spania, dupa ce un preot iberic infectat in loc sa fie lasat sa moara in Africa a fost adus inapoi Spania si a imbolnavit o asistenta dintr-un spital, aceasta devenind prima persoana care a contactat boala in afara Africii. In timp ce Spania se lupta acum sa inabuse epidemia, lucru pe care probabil nu il va reusi iar totul se va raspandi fara putere de control, pericolul pandeste peste tot, iar lumea fotbalului nu este ferita. Din contra, fotbalistii sunt cei care pot aduce cazuri suplimentare de ebola. Concomitent, in SUA a murit primul om dignosticat cu Ebola in afara Africii.

In Spania joaca patru fotbalisti din Africa, din tarile Camerun si Ghana. La final de saptamana, acestia vor calatori la ei acasa pentru a juca impotriva reprezentativelor Sierra Leone si Guineea, tarile cele mai afectate de boala.

Meciurile vor avea loc pe terenuri neutre, insa jucatorii vor lua contact cu cei din Sierra Leone si Guinne, posibil infectati.

Jucatorii din Spania in cauza sunt urmatorii: din Camerun - Mbia (Sevilla), Raoul Loe (Osasuna) si Ondoa (Barca B) - iar din Congo este Cedrick (Ossuna), acesta din urma avand de jucat doua partide in fata Costei de Fildes.

Din precautie, s-a stabilit ca dubla mansa Camerun - Sierra Leone sa aiba loc in Camerun, iar intalnirea Guineea - Ghana programeaza prima mansa in Maroc, iar a doua in Ghana.

Chiar si asa, ebola este o boala care se ia prin fluidele corpului, astfel ca transpiratia sau saliva jucatorilor bolnavi, ajunsa pe pielea adversarilor, ar putea duce la alte infectari care vor fi aduse inapoi in Spania.

Si in alte sporturi s-au luat masuri de precautie pentru a incerca sa se inabuse raspandirea ebolei in afara Africii. Turul din Burkina Faso la ciclism a fost suspendat, iar la Jocurile de Tineret din China s-a interzis participarea tarilor Liberia, Nigeria si Sierra Leone.

Intre timp, in SUA a murit primul om diagnosticat cu aceasta boala in afara Africii. Este vorba despre un cetatean din Liberia, sosit in SUA cu avionul si diagnosticat ulterior cu aceasta boala, din cauza careia a si murit.



Psihoza ebola atinge fotbalul spaniol