La Liga

Datoria lui Messi se mareste

Familia Messi a incasat in week-end o veste proasta, din presa spaniola. Datoria fotbalistului catre Fiscul iberic ar putea fi in valoare de 41 de milioane de euro.

Messi a platit lunile trecute o datorie de 10 milioane de euro pentru a inchide problemele cu Fiscul spaniol. Credea ca a scapat, acceptand si achitand niste sume pe care nu le declarase din drepturi de imagine.

Suma de 41 de milioane de euro rezultata acum include cele 10 milioane, o sanctiune ipotetica in Justitie si inca 25 de milioane pe care o eventuala inspectie le-ar considera ca le are de datorat.

Informatia publicata de ziarul La Vanguardia a fost dezmintita de familia Messi, pentru publicatia Marca. Familia Messi s-a aratat "indignata" de aceste sume pe care nu le cunoaste si a afirmat ca asteapta hotararea justitiei in ceea ce priveste inchiderea litigiului prin depunerea celor 10 milioane aferente sumelor nedeclarate.

Messi are un proces deschis in septembrie 2013 in care este acuzat ca a ascuns venituri in paradisurile fiscale, pentru a nu plati impozite in Spania. Suma pe care ar fi trebuit sa o achite ca impozit, in valoare de 10 milioane de euro, a fost depusa de Messi ca garantie, de buna-voie, imediat dupa ce a aflat de aceste calcule.



Datoria lui Messi se mareste