Fotbal

Petrolul invinge pe final la Galati

Dupa golul decisiv al lui Gicu Grozav din Europa League, in mansa retur cu olandezii de la Vitesse, formatia antrenata de Cosmin Contra a dat lovitura din nou, in minutul 87, impunandu-se in deplasarea de la Galati la capatul unei partide in care Sergiu Costin a deschis scorul in minutul 20, Geraldo Alves a restabilit egalitatea, trei minute mai tarziu, iar Younes Hamza l-a invins pe Branet cand meciul se indrepta spre un rezultat de egalitate. Meciul a fost LIVE pe onlinesport.ro.

Otelul a avut un start mai bun de partida, curentand bara transversala a portii aparate de Pecanha inca din minutul 6, autor Sergiu Costin. Sapte minute mai tarziu, brazilianul Marquinhos nu a putut gasi sutul castigator, de acest lucru ocupandu-se Sergiu Costin, in minutul 20, cand l-a surprins pe Pecanha dintr-o lovitura de la mare distanta - sut puternic din lovitura libera, mingea muscand pamantul chiar in fata lusitanului (1-0).

Trei minute a durat avantajul galatenilor, care s-au balbait in aparare, iar Geraldo Alves a fost la locul potrivit pentru a trage plasat din interiorul careului, fara sperante pentru Branet (1-1, min. 23).

Putea fi 2-1, insa Pecanha si-a gasit un moment excelent de a ne demonstra inca o data ca este un portar de reflex, parand inspirat sutul lui Gabriel Giurgiu, scapat din marcaj (26').

Teixeira a pus capat primei parti cu un sut fara preluare din marginea careului, retinut cu mari emotii de Cristi Branet.

Repriza secunda a fost una la fel de echilibrata, cu fiecare echipa avand sansa de a se distanta pe tabela. In prima faza, Astafei l-a incercat pe Pecanha cu un sut puternic din 16 metri (47'). Zece minute mai tarziu, Hoban a tras printre picioarele lui Sarghi, la o palma de stalpul portii, urmat de Dore, neinspirat in fata lui Branet (59').

Minutul 87 a adus golul izbavirii pentru Petrolul, care desi evident mai obosita, avea sa plece cu 3p de la Galati, in urma reusitei lui Hamza, venita la capatul unei actiuni personale a lui Boudjemaa.

OTELUL: Branet - Antunes, Sarghi, Sergiu Costin (Milea 39'), Popescu - Neagu, Filip, Giurgiu - Iorga, Astafei (Paraschiv 78'), Marquinhos (Gavrila 63')

Rezerve: Bosneag, Cojoc, Milea, Adascalitei, Bajenaru, Paraschiv, Gavrila

PETROLUL: Pecanha - Achim (Alcenat 46'), Geraldo, Manasse, Guilherme - Hoban, Mustivar - Boudjemaa, Teixeira (Hamza 68'), Grozav (Priso 46') - Dore
Rezerve: Valnicius, Alcenat, Hamza, Camara, Priso, Romario, De Lucas

Cartonase galbene: Popescu 35', Dore 72'/ Achim 30', Teixeira 42', Hoban 83', Mustivar 84



Petrolul invinge pe final la Galati