Fotbal

Pandurii, prea cruda pentru Europa League

Calificata eroic in grupele Europa League, dupa o dubla mansa cu Sporting Braga, Pandurii Targu Jiu si-a aratat limitele in primul meci din Grupa E a Ligii Europa, pierzand cu scorul de 1-0 in fata ucrainenilor de la Dnepr Dnepropetrovsk. Singurul gol al intalnirii a venit spre finalul primei reprize, din gheata capitanului Rotan.

In pofida unui inceput timid al gorjenilor, cu Matheus foarte aproape de deschiderea scorului inca din minutul 8, Pandurii a echilibrat intalnirea, raspunzand printr-un sut din plin al lui Buleica, zece minute mai tarziu.

In minutul 34, Pandurii putea beneficia de eliminarea lui Rotan, al carui fault de galben, al doilea, nu a fost observat de arbitrul elvetian Sascha Kever. In schimb, capitanul lui Dnepr a ramas pe suprafata de joc, trecandu-si numele pe tabela de marcaj.

Si cand credeam ca trupa lui Pustai a intrat bine de tot in meci, a venit minutul 38 si, implicit, golul de 1-0 al lui Rotan, care a profitat de o neintelegere intre Paraskevas si Buleica.

Prima parte s-a incheiat cu o ratare imensa a ucrainenilor, dupa ce Matheus l-a driblat pe Stanca, insa sutul acestuia a fost scos de pe linia portii de catre Bogdan Ungurusan.

Ucrainenii au tratat cu mult calm partea secunda, la adapostul avantajului luat in minutul 38, suturile lui Kankava si Konoplianka trezindu-i pe cei aproximativ 7000 de spectatori prezenti in tribunele Cluj Arena.

In minutul 72, Buleica a tras din alergare pe langa stalpul portii, in timp ce Matheus, un minut mai tarziu, a semnat cea de-a doua ocazie imensa a serii, cu o reluare alaturi din cativa metri, la o faza in care Stanca era batut.

Scorul putea fi unul mai sever, doar imprecizia la finalizare a lui Zozulia, din minutul 87, si Seleznyov, ramas singur cu Stanca (90+4'), facand ca tabela de marcaj sa inghete la "0-1".

PANDURII: Stanca - Ungurusan (Paulinho 76'), Erico, Paraskevas, Momcilovici - Anton, Breveeld (Distefano 64') - Buleica, Eric, Nicoara (Al. Ciucur 55') - Adrovic

Antrenor: Cristian Pustai

Rezerve: Mingote, Mamele, Pleasca, Cristea, Distefano, Paulinho, Ciucur

DNEPR: Boiko - Fedetki, Mazuch, Seberiasko, Al. Vlad - Bruno Gama (Seleznyov 46'), Kankava, Rotan, Konoplianka (Shakhov 85') - Zozulia (Kulakov 89'), Matheus

Antrenor: Juande Ramos

Rezerve: Lastuvka, Mandzyuk, Strinic, Kravchenko, Kulakov, Shakhov, Seleznyov

Cartonase galbene: Erico 12', Ungurusan 15', Adrovic 71', Al. Ciucur 78', Paulinho 86'/ Rotan 30', Shakhov 90+4'

Cartonase rosii: -



Pandurii, prea cruda pentru Europa League