Fotbal

Morosanu, Catinas si Adegbuyi vor lupta in etapele finale ale K-1 din acest an

Câstigatorii primelor trei piramide Superkombat ale anului, Catalin Morosanu, Raul Catinas si Benjamin Adegbuyi vor participa la etapele finale ale K-1 din 2012, de la Tokyo si New York, ca urmare a parteneriatului semnat între promotia condusa de Eduard Irimia si organizatia mondiala cu sediul la Hong Kong.

Neînvins de 10 meciuri, Catalin Morosanu s-a impus în turneul de la Podgorica, în timp ce Raul Catinas a câstigat la Cluj-Napoca, iar Benjamin Adegbuyi a fost victorios în finala de la Varna.

În urma negocierilor cu managerii celor trei, presedintele Superkombat, Eduard Irimia, a anuntat ca acestia si-au dat acordul si vor lupta în evenimentele majore ale K-1, Final 16 de la Tokyo (14 octombrie) si finala de la New York (26 decembrie). Premiul care îi va reveni campionului mondial K-1 din 2012 se ridica la un milion de dolari.

"Ma bucur ca printre finalistii K-1 se afla si români. Ca urmare a parteneriatului dintre Superkombat si K-1, campionii piramidelor Superkombat si-au asigurat prezenta la etapele finale din acest an. Totodata, cei trei vor participa si la Superkombat Final Elimination, gala programata pe 10 noiembrie", a declarat promotorul Eduard Irimia.

Legitimat la Respect Gym Bucuresti, Adegbuyi, care va reprezenta Nigeria, se afla pentru prima oara în fata unei astfel de ocazii. "Sunt onorat ca ma numar printre cei alesi sa participe la K-1 Final 16. Deja am început pregatirea pentru ca îmi doresc sa ma prezint cât mai bine si la Superkombat Final Elimination. Am sansa sa câstig doua turnee si vreau sa profit de ea", a afirmat sportivul în vârsta de 27 de ani, a carui mama este originara din România.

La finalul saptamânii trecute,  promotia Superkombat, condusa de românul Eduard Irimia, a devenit partener oficial la nivel global cu cea mai veche organizatie de kick-boxing din lume, K-1, iar începând din aceasta luna, cele doua vor colabora pentru organizarea marilor evenimente precum K-1 Final sau K-1 Max.

"Sunt fericit ca un lider al industriei europene precum Superkombat va ajuta K-1 si suntem norocosi de faptul ca îi avem alaturi pe Eduard Irimia si echipa lui pentru a putea dezvolta acest sport în toata lumea", a anuntat Doug Kaplan, CEO al K-1, printr-un comunicat.



Morosanu, Catinas si Adegbuyi vor lupta in etapele finale ale K-1 din acest an