Fotbal

Mircea Lucescu a plecat neinvins de la Torino

Sahtior Donetk a trecut testul de la Torino cu Juventus si a plecat cu un punct din capitala Piemontului. Echipa lui Mircea Lucescu a deschis scorul, iar Juventus a restabilit egalitatea cu un super gol reusit de Bonucci.

Fernandinho a amenintat poarta adversa cu un sut din afara careului. Era minutul 7 si formatia lui Mircea Lucescu ameninta pentru prima data poarta lui Buffon.

Juventus a replicat pe contraatac si Matri a ratat de putin în minutul 13 reluarea decisiva din centrarea lui Vucinic.

Sahtior a ramas periculoasa si Teixeira a patruns în mare viteza spre poarta lui Buffon. Un ultim dribling a facut ca portarul italian sa retina balonul si sa anuleze promitatoarea actiune a brazilianului.

Pirlo si-a aratat clasa în minutul 18 când a trimis o pasa magistrala pentru Marchisio. Acesta din urma a patruns în careul ucrainean si a sutat în forta peste poarta.

Sahtior a dat lovitura în minutul 23 prin brazilianul Teixeira. Faza a pornit de la Srna, care a centrat de pe dreapta în marginea careului la Willian. Acesta a trimis mai departe pentru Luiz si în cele din urma mingea a ajuns la Teixeira în marginea careului. Sutul sub bara l-a lasat fara replica pe Buffon.

Avantajul lui Sahtior nu a durat decât trei minute, Bonucci restabilind egalitatea cu un sut fabulos din interiorul careului. Mingea centrata de Pirlo din corner a trecut ca o ghiulea pe lânga capul lui Rat.

Juventus a fortat si Pyatov a aparat în minutul 30 sutul lui Matri din marginea careului.

Batrâna Doamna putea trece în avantaj la 14 minute dupa pauza prin Matri, dar vârful torinez nu a gasit cadrul portii din doar câtiva metri din centrarea lui Giovinco.

Mare ocazie pentru Sahtior în minutul 72. Srna a executat la coltul scurt din lovitura libera fortându-l pe Buffon sa respinga cu pretul unei accidentari.

Pe masura trecerii timpului Mircea Lucescu a închis jocul si a conservat un rezultat de egalitate care face din Sahtior ocupanta locului doi în Grupa E cu patru puncte.

Cu toate acestea Sahtior putea da lovitura decisiva în prelungirile partidei prin brazilianul Willian al carui sut din 7 metri a muscat din transversala portii adverse.

În cealalta partida a grupei Chelsea a învins categoric pe FC Nordsjaelland chiar în Danemarca, scor 4-0. Mata reusit o dubla în minutele 33 si 82, în timp ce David Luiz (79) si Ramires (89) au completat scorul final.

Chelsea conduce grupa cu patru puncte la diferenta de golaveraj fata de Sahtior.



Mircea Lucescu a plecat neinvins de la Torino