Fotbal

TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona. Accident intre pilotii Mercedes

Urmariti astazi live text pe onlinesport.ro de la ora 15:00 Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Lewis Hamilton porneste din pole position urmat de coechipierul sau Nico Rosberg.

ORDINEA LA FINAL: Verstappen, Raikkonen, Vettel, Ricciardo, Bottas, Sainz, Perez, Massa, Button, Kvyat.

FINAL: Verstappen castiga la debutul pentru Red Bull. Olandezul n-are decat 18 ani si 288 de zile. Devine cel mai tanar castigator de cursa din Formula 1.

65/66 Dezastru pentru Ricciardo. Pana pe stanga spate si australianul pierde contactul cu Vettel. Adio podium pentru Ricciardo.

63/66 Verstappen rezista in fata lui Raikkonen si se pastreaza in plaja de 6-7 zecimi. 

59/66 Ricciardo se baga kamikaze pe interiorul lui Vettel. Germanul il evita in ultimul moment si revine in fata australianului pe urmatorul viraj.

57/66 Duel incins si pentru locul al treilea. Ricciardo vine puternic asupra lui Vettel la jumatate de secunda.

55/66 Rusul Kvyat, pilotul retrogradat de Red Bull la echipa satelit Toro Rosso, corecteaza recorul in cursa la 1:26.948.

54/66 Se apropie la trei zecimi Raikkonen de Verstappen la finalul liniei drepte din fata boxelor. Tanarul olandez iese mai bine din viraje si se distanteaza spre sapte zecimi.

52/66 Raikkonen se apropie la jumatate de secunde de liderul Verstappen. Vom avea un duel pentru prima pozitie, un duel pe care il asteptam inca de la inceputul sezonului.

49/66 Verstappen, 18 ani, pilot aflat la prima cursa pentru Red Bull conduce cu un avans de opt zecimi in fata lui Raikkonen.

47/66 Abandon pentru Alonso in chiar cursa de casa. Motorul Honda a cedat chiar pe linia dreapta care urmeaza primului viraj al traseului de la Barcelona.

40/66 Vettel stabileste cel mai rapid timp in cursa cu 1:27.974. Doua secunde si doua zecimi recuperate intr-un singur tur in raport cu liderul Ricciardo. Este o batalie a timpilor intre Red Bull si Ferrari.

38/66 Pit stop cu numarul trei pentru Vettel. Schimbare de strategie din mers pentru Ferrari. Vettel revine in cursa pe patru, dupa Ricciardo, Verstappen si Raikkonen.

37/66 Ricciardo revine la conducere si are o secunde in fata lui Vettel. Germanul de la Ferrari este mai rapid cu patru zecimi pe tur.

35/66 Verstappen pune guma medie la al doilea pit stop si ar putea incerca sa ramana pe circuit pana la final. Raikkonen la conducere cu un avans de sase secunde in fata lui Ricciardo. Vettel este al treilea.

29/66 Liderul Ricciardo pierde prima pozitie dupa a doua oprire programata la boxe. Revine pe patru in cursa. Schimba si Vettel, in timp ce Verstappen si Raikkonen raman in pista.

25/66 Verstappen il prinde din urma pe Ricciardo si ameninta pozitia de lider a coechipierului sau. Vettel sta la panda in pozitia a treia. Grupul de frunte il ajunge din urma pe Haryanto de la Manor.

23/66 Abandon pentru Hulkenberg de la Force India din cauza unui incendiu aparut la motorul Mercedes. Abandon pentru Hulk.

20/66 Ricciardo conduce cu 1.6 secunde in fata colegului sau Verstappen. Intre acesta si Vettel o alta secunda.

15/66 Liderul Vettel efectueaza primul pit stop si iese pe trei in spatele celor doi de la Red Bull, insa diferenta a scazut vizibil.

14/66 Vettel ajunge lider si ramane pentru inca un tur in fruntea cursei. Germanul de la Ferrari este urmat de Ricciardo, Verstappen si Raikkonen.

12/66 Liderul Ricciardo efectueaza primul pit stop. Pune guma medie si Verstappen este noul lider. Ferrari raman de asemenea in pista cu ambii piloti.

INFO: Niki Lauda, fost campion mondial si in prezent consultant la Mercedes, a reactionat dupa incidentul din primul tur: "O prostie. Hamilton a fost prea agresiv. Este inacceptabil ca ambii piloti sa iasa din cursa dupa doua viraje. Puteam castiga aceasta cursa. Voi asculta explicatiile fiecaruia dintre ei si apoi vom lua o decizie".

8/66 In cele din urma Vettel trece de Sainz si ajunge in pozitia a treia, dupa Ricciardo si Verstappen, cei doi de la Red Bull.

7/66 Vettel incearca primele atacuri asupra lui Sainz, insa tanarul spaniol de la Toro Rosso se apara pentru moment.

5/66 Cei de la Mercedes anunta ca incidentul dintre Rosberg si Hamilton va fi investigat de comisari dupa cursa. Intre timp Vettel se apropie de Sainz si un atac asupra spaniolului este iminent.

3/66 RESTART de cursa. Ricciardo conduce plutonul si avem o cursa in care se poate intampla orice.

1/66 Ordinea in cursa dupa abandonul pilotilor de la Mercedes: Ricciardo, Verstappen, Sainz, Vettel, Raikkonen, Bottas, 

SAFETY CAR: Hamilton a incercat sa revina asupra lui Rosberg pe linia dreapta dinaintea virajului patru. Rosberg a strans la interior si l-a scos pe iarba pe Hamilton. Acesta a pierdut aderenta si l-a acrosat din spate pe Rosberg.

START de cursa la Barcelona. Rosberg ii face interiorul lui Hamilton si este lider. Dupa alte doua viraje DEZASTRU pentru Mercedes. Cei doi piloti ai echipei germane s-au acrosat si amandoi sunt afara din cursa.

15:00 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire. Vreme superba la Barcelona pentru a 5-a cursa a szonului 2016.



TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona. Accident intre pilotii Mercedes