Viitorul Constanta

Cifrele campioanei Viitorul

Sursă foto: lpf.ro

Viitorul a cucerit primul titlu din scurta istorie a clubului dupa un sezon in care a pornit cu mai putine sanse de reusita decat codasele ASA Tg.Mures si Pandurii Tg.Jiu, echipe care se lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Prima campioana a Romaniei pe care o da Dobrogea a incheiat la egalitate de puncte cu Steaua, insa a acontat titlul datorita rezultatelor mai bune inregistrate in cele doua meciuri din playoff (3-1 acasa si 1-1 in deplasare).

Cu 21 de victorii pe durata întregului sezon, cele mai multe dintre toate cele 14 competitoare, cu un joc ofensiv de foarte bună calitate şi cu o defensivă excelent pusă în teren de Gheorghe Hagi, trupa de la malul Mării Negre s-a impus în cel mai disputat sezon din ultimele patru decenii, bazându-se în special pe jucători crescuţi în propria pepinieră, anunta LPF pe site-ul oficial oferind cifrele tuturor jucatorilor care au evoluat in acest sezon pentru Viitorul.

Liderul prezentelor in teren este Aurelian Chitu, jucator care a jucat in toate cele 36 de meciuri ale sezonului si care a marcat 11 goluri.

Urmeaza fundasii Romario Benzar (34 meciuri), Bogdan Tiru si Kevin Boli (33 meciuri).

Bilantul antrenorului Gheorghe Hagi in cele dupa cele 36 de meciuri ale sezonului recent incheiat este de 21 victorii - 6 remize - 9 înfrângeri.

De-a lungul intregului sezon pentru Viitorul au evoluat nu mai putin de 32 de jucatori dintre care 15 sunt fotbalişti autohtoni născuţi după 1 ianuarie 1994.

Din cele 51 de goluri înscrise pe durata sezonului, 7 au fost din afara careului, 22 cu piciorul drept, 23 cu stângul şi 37 din acţiune.

Un singur cartonaş roşu şi 77 de galbene a încasat Viitorul în ediţia 2016/2017, locul 1 în clasamentul fair-play.



Cifrele campioanei Viitorul